Proljeće 2019. u crnom! Hrvatska dizajnerica pokazala što ćemo nositi

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.10.2018.

1

Ivana Katičić za proljeće/ljeto 2019.

Ivana Katičić za proljeće/ljeto 2019.

Posljednjih godinu dana Ivana Katičić kolekcije stvara u studiju u Firenzi, a svoju novu (S/S 2019) kolekciju predstavila je na milanskom sajmu ONE.

Hrvatska modna dizajnerica Ivana Katičić kolekcijom SS2019 uokviruje tradiciju pojma ženstvenosti. Kolekcija za proljeće i ljeto iduće godine predstavljena je nedavno održanom milanskom sajmu ONE.
Foto: Goran Čižmešija

Foto: Goran Čižmešija

Sastavljena je od hlača, suknji i gornjih transparentnih dijelova. Hlače su multifunkcionalne. Potkoljenica hlača se odvaja od gornjeg dijela tako hlače od dugih postanu kratke, 'biciklističke'. Visokog su struka sa širokom elastičnom ukrašenom gumom. Izrađene su djelom od čipke i vune s elastinom. Suknje također imaju široku efektnu elastičnu pasicu.

Styling: Ivana Karapandža

Styling: Ivana Karapandža

Materijali koji prevladavaju u ovoj kolekciji su svila, laka vuna, pamuk i elastin crne boje. Radom na konstrukciji u ovoj kolekciji dizajnerica razrađuje krojački zanat koji donosi više.

Kvaliteta je u vještini kroja po mjeri. Kolekcija SS2019 razbuđuje suvremenu ženu i pokazuje kako žene vode svoje stvarne živote. Zavodljivost ove kolekcije je u njenom svestranom kreativnom krojenju. Istovremeno uspijeva postići ležeran oblik.

Posljednjih godinu dana Ivana Katičić kolekcije stvara u studiju u Firenzi. Zajedno s talijanskim partnerima razrađuje nove koncepte koje, uz Firenzu, predstavlja u Milanu i Barceloni. Ova rođena Dubrovkinja po zanimanju je restaurator kamena i arheološkog materijala. Nakon desetljeća stvaranja modnih kolekcija možemo reći da je moda Ivanin životi poziv.

Foto: Goran Čižmešija

Foto: Goran Čižmešija

Kolekcija SS2019 bit će dostupna i u Hrvatskoj.

VIŠE O TEMAMAIvana Katičićcrna bojaIvana Karapandža
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se