Priča o ljubavi i životu u vrijeme Francove diktature

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.07.2021.

0

Foto: Znanje

Foto: Znanje

Roman je ovo koji se čita u dahu i tjera na razmišljanje o identitetu, ljubavi, posljedicama rata i skrivenom nasilju tišine

Nakladnička kuća Znanje predstavlja Vrela tišine (Fountains of Silence), novi uradak vrhunske pripovjedačice Rute Sepetys inspiriran poslijeratnim teškoćama u Španjolskoj za vrijeme diktature generala Francisca Franca.
Ovo epsko i jezovito djelo povijesne fikcije slikovito dočarava život u jednoj od mračnijih faza povijesti ljudske civilizacije. Roman je ovo koji se čita u dahu i tjera na razmišljanje o identitetu, ljubavi, posljedicama rata i skrivenom nasilju tišine.
Pod fašističkom diktaturom generala Francisca Franca, Španjolska skriva mračne tajne. U međuvremenu, turisti i strani poslovni ljudi hrle u zemlju, očekujući toplu dobrodošlicu sunca i vina. Među njima je i osamnaestogodišnji Daniel Matheson, sin naftnog magnata, koji u Madrid dolazi sa svojim roditeljima u nadi da će se kroz objektiv kamere uspjeti povezati sa zemljom rođenja svoje majke. Fotografija – i sudbina – povezuju ga s Anom čije isprepletene obiteljske tajne razotkrivaju pritajeni stisak Španjolskog građanskog rata – kao i jezovite definicije sreće i straha.

Daniel svojim fotografijama otvara neugodna pitanja čiji se odgovori kriju među opasnim sjenama, a rujući po njima biva stjeran u kut, prisiljen donijeti teške odluke kako bi zaštitio one koje voli. Životi i srca sudaraju se, razotkrivajući nevjerojatno tamnu stranu sunčanog španjolskog grada.

U maestralnom prijevodu Drage Štajduhara, Vrela tišine možete pronaći u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje, po cijeni od 129 kn.

VIŠE O TEMAMARuta SepetysknjiževnostVrela tišine
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se