'Pretjerano mršavi' modeli više neće moći nositi revije!

Piše: Tea Marić, Zagreb
Objavljeno 07.09.2017.

18

Ilustracija | Foto: Victoria Beckham Press

Ilustracija | Foto: Victoria Beckham Press

Neke od najpoznatijih svjetskih modnih kuća na revijama više neće moći koristiti usluge pretjerano mršavih modela, ali ni djevojaka mlađih od 16 godina

Kering and LVMH, tvrtke u čijem su vlasništvu neke od najpoznatijih svjetskih modnih kuća, kao što su Louis Vuitton, Dior, Celine i Balenciaga, zajedno su potpisali povelju kojoj je cilj poboljšanje radnih uvjeta za modele i standardizacija. To se prvenstveno odnosi na donju dobnu granicu i pretjeranu mršavost, dvije osjetljive teme koje već godina izazivaju žučne rasprave u medijima.
U službenom se dokumentu navodi da modeli na revijama Keringovih i LVMH-ovih brandova odsad moraju biti - prema američkim standardima - veličine 2 ili veći, tako da će svim modelima koji nose veličinu 0 modne piste biti "zabranjeno" područje.
Nametnuta su i neka ograničenja po pitanju starosti. Tako modeli mlađi od 16 godina više neće moći biti na snimanjima i modnim revijama, dok modeli starosti od 16 do 18 godina neće moći raditi od 10 navečer do 6 ujutro, a usto će morati imati pratnju roditelja ili skrbnika.

Promjene će na snagu stupiti uoči nadolazećeg Paris Fashion Weeka, na kojem će biti predstavljene kolekcije za proljeće/ljeto 2018.

VIŠE O TEMAMAmodna industrijamodelingmanekenstvoLVMHKering
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se