Gordana Pušetić: 'Ulla Popken je svijet za punije osobe'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.11.2023.

0

Gordana Pušetić

Gordana Pušetić

Nakon uspješnog otvorenja 5. Ulla Popken poslovnice u Hrvatskoj, razgovarali smo s Gordanom Pušetić koja nam je otkrila zašto je Ulla Popken čarobno mjesto za punije osobe i što još možemo očekivati od ovog inkluzivnog i osviještenog brenda

Otkud vi u modnoj industriji? Vaša karijera zadnjih godina bila je vezana uz namještaj.


Gordana Pušetić: S ponosom navodim da sam zadnjih 15 godina svoje karijere bila vezana uz domaći brend Prima namještaj i to iskustvo smatram neprocjenjivim. Radi se o vertikalno integriranom poslovnom sustavu gdje se spajaju vlastiti razvoj proizvoda s vlastitom proizvodnjom svih vrsta namještaja, s prodajom u 2 maloprodajne mreže. Upravo mnoga poslovna putovanja po Europi slučajno su me dovela do Ulla Popken trgovine u Kölnu, gdje sam odjednom otkrila divan modni svijet za mene. Predivni modeli odjeće za puniju poslovnu ženu.

Pokretanje tog poslovanja u Hrvatskoj dogodilo se posve slučajno te je modna priča punijih osoba tako tekla paralelno s namještajskom. Kada smo se upoznali sa suštinom i filozofijom brenda, moj partner u ovom poslu, Hrvoje Beljan, i ja, odlučili smo prije 12 godina otvoriti prvu trgovinu u Avenue Mallu u Zagrebu. Bili smo svjesni da kvalitetni fashion brend za punije osobe kod nas ne postoji, da nema ponude koja počinje s donjim rubljem i programom spavanja, preko poslovnih i casual programa, programa za slobodno vrijeme, sport i kupanje, te Selection kolekcijama za posebne  i svečane prilike. I tako je i danas. Cijeli pažljivo osmišljen  kvalitetno izrađen i modno dizajnirani svijet za nas punije.

Plus size osobe su često bez velikih mogućnosti biranja, i pomalo smo uvijek stigmatizirani obzirom na veličine koje nosimo. Važno je reći da ljepota ne poznaje veličinu i tu je tajna ove poslovne priče.

Ulla Popken potpuno je posvećena punijim osobama gdje je kod dama najmanji broj 42/44, a ide sve do 60.
Odmah smo u ponudu uveli i podbrend Johann Popken gdje nudimo jednako kvalitetno i modno osmišljenu ponudu za muškarce do čak 8 XL, također dizajniranu za sve dnevne prilike i sport. Godinu kasnije otvorili smo trgovinu u Mallu Osijek te  potom trgovine u Tower Centeru u Rijeci, u City Centru One u Splitu i od prije mjesec dana u Supernova Garden Mallu. Od 2017. kupcima nudimo i online kupovinu.

Približite brend Ulla Popken našim čitateljima.


- Ulla Popken je najznačajniji europski modni brend za ženske punije osobe, koji uključuje podbrendove Johann Popken za muškarce, Studio Untold za mlade punije osobe te PURE program 100% izrađen od pamuka. Brend je u obiteljskom vlasništvu, a prva trgovina otvorena je još davne 1968. godine u Oldenburgu. Danas imaju preko 250 trgovina u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i zemljama Beneluxa te mnoge franšizere u ostalim zemljama EU. Također imaju ogromne globalne online businesse po drugim kontinentima.

Ulla Popken

Ulla Popken

Kreira se 12 kolekcija godišnje tako da modni noviteti stižu svaki mjesec na naše tržište. Osim Ulle Popken, danas su i svi podbrendovi zastupljeni u našim trgovinama i na www.ullapopken-croatia.hr. Posvećenost kvalitetnim prirodnim materijalima, posebnim krojevima koji pažljivo prate oblike tijela punijih osoba uz svakako ultimativne modne trendove čini ovu ponudu jedinstvenom na našem tržištu. To je tipičan primjer slow fashion brenda za punije osobe gdje zaista dugoročno investirate u svoju garderobu. Jednom kada se susretnete s Ullom, ta je veza neraskidiva. Imate prilike nositi i posebno se osjećati u odjevnim predmetima koji jednako izgledaju nakon godina i godina nošenja i u kojima ste uvijek zapaženi.

Kakvo iskustvo kupovine omogućuje Ulla Popken brend?


- Ulla Popken čaroban je svijet za nas punije osobe. To je dobro osmišljen svijet za posebno iskustvo kupnje nas punijih. Sve što vidite u našim trgovinama i na web shopu dostupno je isključivo u velikim brojevima.

Ulla Popken

Ulla Popken

Trgovine Ulla Popken interijerski su predivna mjesta za izbor odjeće, nudimo kutak za kavu i odmor naših kupaca ili njihove pratnje. U trgovinama imamo tri iznimno velike kabine za probavanje odjevnih predmeta koje su opremljene s 2 ogledala kako bi se lakše vidjeli sa svih strana, s tabureom za ugodnije presvlačenje i još dodatnim sitnicama kako bi proces biranja bio što ugodniji.

Iznad svega nudimo izuzetno educirane prodajne savjetnice koje znaju sve o ponudi brenda i koje mogu kvalitetno slagati modne kombinacije za naše drage kupce.

Uvijek govorim da su svi drugi dućani za mršavije osobe, a samo je Ulla Popken svijet za nas punije i učinili smo sve da je iskustvo i ugođaj kupnje nezaboravan. S ponosom ističem da imamo ogroman broj kupaca koji nam se uvijek vraćaju. Zaista jednom Ulla, uvijek Ulla. Za sve kupce kojima naše trgovine nisu pri ruci, nudimo on line iskustvo i upravo smo ovih dana darivali našu 10.000 kupnju i gospođu iz okolice Zagreba koja je već dugo naš kupac.

Što je danas kupcima važnije: kvaliteta, prirodni materijali ili imperativ slijeđenja modnih trendova?


- Mislim da je dobar omjer sve tri karakteristike ono što danas kupci traže. Upravo je Ulla Popken ponuda takva. Spomenula sam slow fashion trend i pomalo odustajanje od intenzivne jeftine kupovine prema provjerenim i biranim komadima odjeće koji traju i koji ne mijenjaju svojstva neovisno o proteku vremena nošenja. Sve to uz zaista primjerenu i prihvatljivu cijenu.

Smatrate li da se plus size brend razlikuje od klasičnih modnih brendova?


- Ne, brendovi se razlikuju po cjenovnoj kategoriji, dakle kvaliteti i dobnoj populaciji za koju se stvaraju. Dakle, Ulla Popken je plus size modni brend primarno za osobe od 35 godina na više, srednje cjenovne razine.


Je li se politika brenda na hrvatskom tržištu mijenjala kroz 12 godina otkad ste tu?


- Striktno smo slijedili upute iz Njemačke i poštovali svaki detalj pojavnosti brenda i komunikacije sa kupcima. Njihovi europski, pa potom i globalni uspjesi ukazivali su nam na to da smo se vezali uz kvalitetnu modnu priču za specifičnu publiku. Naravno, brend se kroz godine pojavio  i na online platformi i taj dio zaista bitno raste.


Upravo ste otvorili petu trgovinu - u Supernova Garden Mallu, zašto ta lokacija?


Ulla Popken

Ulla Popken

- Pokušavajući i nadalje stvarati više mogućnosti za ugodnije iskustvo kupnje, a svjesni veličine i razvučenosti Zagreba, odlučili smo se za još jednu trgovinu u dijelu grada gdje s okolicom obitava 300.000 stanovnika. Također, puno je kupaca iz tog dijela znalo komentirati kako vole naš dućan u Avenue Mallu, ali im je predaleko pa posjetu moraju pomno planirati. Također su nam pretraživački programi ukazivali da u tom dijelu grada ima jako puno zainteresiranih za naš brend.
Supernova Garden Mall pokazala se kao izvrstan partner i ponudila nam odličnu poziciju na 1. katu centra.

Predstavite nam specifičnosti jesensko/zimske kolekcije.


- Kasnojesenski i zimski modeli ove su godine obilježeni maslinasto zelenim i sivo-crnim nijansama, nudimo posebno puno modela kvalitetnih, laganih i toplih prsluka, jakni i kaputa. Bluze i tunike su viskozne i svilene, a uz njih smo pripremili i veliku ponudu hlača i suknji. Posebno naglašavamo upravo pristiglu prelijepu svečanu kolekciju haljina i kompleta  pogodnu za nadolazeće dnevne i večernje evente kojima prosinac obiluje, a sve pod sloganom elegancija u novoj dimenziji! Također, ističemo divne pamučne i svilene pidžame i spavaćice te kućne ogrtače koji su nam u ovom dijelu godine posebno važni. Posjetite nas i uvjerite se.

Kakvi su vam poslovni planovi brenda Ulla Popken?


- Mi smo ekskluzivni franšizer  njemačkog Ulla Popken brenda za hrvatsko i slovensko tržište i kao posebnu promjenu najavljujemo početkom godine bitno prošireniju ponudu na našim web trgovinama jer smo dobili mogućnost nuditi proizvode s globalnog Ulla Popken tržišta. To će našim kupcima omogućiti još širu ponudu svih proizvoda brendova i podbrendova Popken Fashion grupe.

Ulla Popken

Ulla Popken

Također, početkom godine planiramo pokrenuti naš program vjernosti kojim ćemo posebno nagraditi naše dugogodišnje kupce i bonusirati buduće kupovine.

Posebno pazimo na interijere naših trgovina i najavljujemo estetsku nadogradnju svih naših trgovina prema najnovijem konceptu Ulla Popken brenda, kako bi unutar nekoliko mjeseci sve trgovine bile identične novom prelijepom dućanu u Dubravi.

Kroz iduće godine čekaju nas još neke lokacije trgovina u Hrvatskoj, među prvim Zadar, Varaždin, Pula i svakako otvaranje trgovina u Sloveniji.


VIŠE O TEMAMAplus size modaUlla PopkenGordana PušetićModna industrija
Povezano


Još iz rubrike Interview