Prema Goodreadsu, ovo je najbolji povijesni roman u 2020.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.07.2021.

0

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

'Moja nestala polovica' najbolja je knjiga 2020. godine prema izboru časopisa New York Times, The Washington Post, People, Time Magazine, Vanity Fair, Glamour

Brit Bennett u prvom romanu objavljenom na hrvatskom isprepleće više niti i naraštaja obitelji, od krajnjeg američkog juga do Kalifornije, od pedesetih do devedesetih godina 20. stoljeća, pripovijedajući priču koja je istodobno silno zanimljiva emotivna obiteljska priča i izvrsno istraživanje povijesti.
Njezin roman "Moja nestala polovica", u prijevodu Aleksandre Barlović, odmah je stigao na prvo mjesto ljestvice bestselera New York Timesa i postao veliki svjetski književni hit. Na toj se listi nalazi preko godinu dana. Roman razmatra trajan utjecaj prošlosti na odluke, želje i očekivanja te istražuje neke od mnogih razloga i područja u kojima ljudi katkad osjećaju poriv da ne žive životom sredine iz koje su potekli nego nekim drugim.
Osim što je "Moja nestala polovica" osvojila je i srca čitatelja koji su je na stranici Goodreads proglasili najboljim povijesnim romanom 2020. godine. Nakon brojnih nagrada i priznanja roman "Moja nestala polovica" privukao je pažnju i sedme sile. Popularni HBO morao se natjecati s ponudama čak 17 suparničkih TV kuća kako bi otkupio prava za snimanje serije po ovoj knjizi.

Brit Bennett osvojila je nagradu Hopwood za kratku priču, a godine 2014. nagradu Hurston/Wright za studente spisatelje. Nacionalna knjižna zaklada dodijelila joj je nagradu 5 Under 35, a njezin prvijenac "Mothers" bio je bestseler časopisa New York Times.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostBrit BennettMozaik knjigaMoja nestala polovicaGoodreads
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se