Pogledajte film posvećen zagrebačkim temama i lokacijama

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.06.2020.

0

Foto: MSU

Foto: MSU

Nakon projekcije filma uslijedit će razgovor s gostima, redateljem Brunom Gamulinom i Bojanom Mušćetom, novinarom, publicistom i glazbenim kritičarom

U sklopu velike multimedijske izložbe "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma", Muzej suvremene umjetnosti nastavlja s popratnim programom "Zagreb film u dvorani Gorgona" u okviru kojeg ljubitelji sedme umjetnosti imaju priliku pogledati tematski izbor dokumentarnih i igranih filmova nastalih u produkciji Zagreb filma.
Nakon dokumentarnih filmova prikazanih u tematskoj cjelini "U centru - Zagreb, kak imam te rad", dans u 18 sati predstavit će se i jedan igrani posvećen zagrebačkim temama i lokacijama. Riječ je o filmu "Živi bili pa vidjeli" redatelja Brune Gamulina i Milivoja Puhlovskog iz 1979. godine. Nakon projekcije filma uslijedit će razgovor s gostima, redateljem Brunom Gamulinom i Bojanom Mušćetom, novinarom, publicistom i glazbenim kritičarom.
Film „Živi bili pa vidjeli“ prati mladog arhitekta Janka razapetog između egzistencije, ideala, ljubavi i profesionalnih načela. Okolnosti u kojima se nalazi još su teže zbog povezanosti obitelji njegove djevojke s korupcijom u građevinskom poduzeću i postupcima koji se kose s Jankovim uvjerenjima. Kroz niz scena na ključnim zagrebačkim lokacijama, od Velesajma, Trga bana Jelačića, tadašnjeg Trga Republike pa do kultnog Lapidarija u kojem nastupa grupa Buldožer, gledatelj može intenzivno doživjeti atmosferu Zagreba krajem sedamdesetih godina 20. stoljeća. Slovenska grupa Buldožer inače je te 1979. godine dobila Zlatnu arenu za glazbu, a zanimljivo je još nadodati kako je dizajn plakata za film djelo našeg istaknutog akademika, slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana. Ovaj Bućanov plakat nalazi se u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti te će publika, uz projekciju i razgovor, u utorak imati priliku vidjeti i izloženi originalni Bućanov plakat za film „Živi bili pa vidjeli“.

Foto: MSU

Foto: MSU

Cijena ulaznice za filmske projekcije programa „Zagreb film u dvorani Gorgona“ iznosi 15 kuna. Za učenike, studente i umirovljenike ulaz je besplatan. Uz ulaznicu za izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“, posjetitelj dobiva gratis ulaznicu za projekcije filmova programa „Zagreb film u dvorani Gorgona“. Ulaz na popratne filmske tribine je besplatan.

VIŠE O TEMAMAMuzej suvremene umjetnostiBruno GamulinBojan Mušćet
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se