Petra Vuletić i Saša Hortig pobjednici Fashion Incubatora

Piše: CroModa, Zagreb, Osijek
Objavljeno 11.11.2013.

124

Pobjednici 13. Fashion Incubatora | Foto: Ivana Kragić

Pobjednici 13. Fashion Incubatora | Foto: Ivana Kragić

Čak tri kolekcije iz ovogodišnje konkurencije na Portanova Fashion Incubatoru dobile su pozivnicu za nastup na Cro a Porteru

Dizajnerski dvojac Petra Vuletić i Saša Hortig pobjednici su 13. sezone prvog i najvećeg hrvatskog natjecanja za mlade dizajnere – Portanova Fashion Incubatora, koji se pod tematskim nazivom Reflections održao u subotu u Trgovačkom centru Portanova.

Model Petre Vuletić i Saše Hortiga | Foto: Ivana Kragić

Model Petre Vuletić i Saše Hortiga | Foto: Ivana Kragić

Titulu dizajnera sezone, nagradu od 10.000 kuna i nastup na Cro-a-Porteru 23-godišnja Petra Vuletić i 22-godišnji Saša Hortig, studenti zagrebačkog TTF-a, osvojili su kolekcijom inspiriranom tekstilnim skulpturama Roberta Morrisa. Komadi u kolekciji redom se transformiraju u jednom trenutku podsjećajući na njegove skulpture, a u drugom poprime sasvim drugačiji oblik. Materijali od kojih je kolekcija izrađena su redom industrijski poput neoprena, mreže i reteksa u bijeloj i tamnoplavoj.

Dodjeljujući nagradu, Viktor Drago je istaknuo kvalitetu ovogodišnje konkurencije na Portanova Fashion Incubatoru, zbog čega su pozivnicu za nastup na Cro a Porteru  uz pobjednike dobili još čak dva dizajnera – Mario Vijačkić i Vedrana Mastela. Mario Vijačkić predstavio se radom inspiriranim leptirima i minimalizmom u slikarstvu, a Vedrana Mastela pokazala je kolekciju baziranu na slojevitosti, geometrijskim rezovima i destruiranom tekstilu. Uz Viktora Dragu, članovi stručnog žirija bili su dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler YUNIKU, te Selma Terlević, glavna urednica časopisa Grazia.

Uz navedene dizajnere na Portanova Fashion Incubatoru predstavili su se i Valentina Tolokonova s gotičkim korzetima povijesnog kroja i Zorica Vlatković sa savršeno izrađenom crno-bijelom kolekcijom.

Više od 700 posjetitelja nakon kolekcija finalista uživalo je u revijama sad već renomiranih dizajnera, a nekada natjecateljima Portanova Fashion Incubatora – Tatjane Pantoš, Lidije Pihler Yuniku i dizajnerskog dvojca TWINS.


VIŠE O TEMAMAFashion IncubatorMario VijačkićVedrana MastelaPetra VuletićSaša HortigValentina TolokonovaZorica Vlatković
Povezano