Stiže mračna kolekcija Vedrane Mastele

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.08.2021.

0

Foto: Anđela Vidić

Foto: Anđela Vidić

Domaća modna dizajnerica Vedrana Mastela predstavlja vizuale za aktualnu kolekciju naziva 'Love through the darkness'

Kolekcija 'Love through the darkness' govori o izražavanju i kreativnosti – o uronjenosti u sadašnji trenutak kroz stvaranje i na taj način iscjeljivanje. Govori o prihvaćanju i prenošenju emocija te o korištenju ručnog rada i vještina čime nadilazi bol i gubitak. Akcenti boje, fotografija, napisane riječi, ručne perforacije i vez, dio su tog procesa.

U kolekciji su suprotstavljeni složeni modeli odjeće puni detalja, poput ručno perforiranih majica za čiju su izradu potrebni sati ručnog rada, i modeli pročišćenih formi. Od boja prevladavaju bijela i crna, uz akcente crvene i plave boje. Print na majicama nastao je od originalne fotografije i stihova  Water me with love dance with me through the darkness. Velike promjene, neizvjesnosti, pa i trenuci kada sve vanjsko stane, potaklo je dizajnericu na stvaranje ove kolekcije.

Za izradu ove kolekcije korišten je organski pamuk, cupro materijal, kojeg zovu i veganska svila, te deadstock materijali čime Vedrana nastavlja održive prakse u modi koje koristi od samih početaka stvaralaštva, a zadnjih godina se dodatno educira na tom području. Također, top u kolekciji izrađen je od manjih komada materijala ostalih nakon izrade haljine.

Love through the darkness

Love through the darkness

Kampanja je snimljena u vrtu Vedraninog pokojnog oca. Fotografiju potpisuje Anđela Vidić, za make up  je zaslužna Tena Bašić dok se u ulozi model našla Koviljka Ljuština.

Foto: Anđela Vidić

Foto: Anđela Vidić

Modeli iz kolekcije premijerno su bili prikazani u Milanu za vrijeme milanskog tjedna mode te ih sada možete pronaći na web stranici dizajnerice i u Designer Store Krug u Splitu te Croatia in a Box u Rijeci.


VIŠE O TEMAMAVedrana Mastela
Povezano