Ovih 7 namirnica jednostavno morate uvesti u svoju prehranu

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 28.03.2020.

0

Ilustracija. Foto: Victoria's Secret

Ilustracija. Foto: Victoria's Secret

Svojoj prehrani možete dodati neke super namirnice koje će poboljšati vaše zdravlje, ali i pozitivno utjecati na vaš izgled

Raznolika prehrana je važna, a poželjno je u svoju prehranu uvrstiti sljedeće super namirnice:

1. Goji bobice

Bobice su odličan izvor vitamina, a imaju i mnogo različitih minerala, antioksidanata i vlakana. Goji bobice sadrže razne vrste antioksidanata koji jačaju imunitet, a također su bogate vitaminom A koji poboljšava stanje kože i zdravlje očiju.

2. Chia sjemenke

Svi orašasti plodovi i sjemenke obiluju vlaknima, proteinima i zdravim mastima. No, chia sjemenke definitivan su rekorder. Bogate su Omega-3 masnim kiselinama, antioksidantima i mineralima koji pomažu u snižavanju lošeg kolesterola u krvi, a također poboljšavaju stanje kože i kose.

3. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje korisno je ne samo za kosu i kožu, već i za tijelo u cjelini. Tijelu daje energiju i pridonosi mršavljenju. Povećava imunitete i štiti vas od infekcija, bogato je vitaminom E, a na njemu možete peći jaja, dodati ga u salate ili tjesteninu.

4. Spirulina

Spirulina u prahu jedna je od najpopularnijih super namirnica jer ove alge sadrže puno proteina. Uz to, spirulina je bogata željezom i B vitaminima koji se ne nalaze u drugoj hrani biljnog porijekla. Spirulina također jača imunitet, stimulira mozak i povećava razinu energije.

5. Zeleni čaj

Zeleni čaj ima snažno protuupalno djelovanje te štiti stanice od negativnog djelovanja slobodnih radikala.

6. Maslinovo ulje

Bogato je vitaminom E,  a također sadrži mnogo spojeva koji sprječavaju pojavu kardiovaskularnih bolesti.

7. Đumbir

Prednosti đumbira neizmjerne su: on stimulira mozak, poboljšava memoriju, jača imunitet, ubrzava metabolizam i uklanja upalne procese u tijelu.


VIŠE O TEMAMAzdrava prehranađumbirzeleni čajkokosovo uljespirulinagoji bobicechia sjemenke
Povezano