Oskarovac Stefan Ruzowitzky stiže na Pula Film Festival

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.05.2022.

0

Foto: Josef Fischnaller

Foto: Josef Fischnaller

Višestruko nagrađivani redatelj Stefan Ruzowitzky potvrdio sudjelovanje na Pulskom filmskom festivalu, koji je na programu u sprnju ove godine

Stefan Ruzowitzky rođen je 1961. godine u Beču. Nakon studija povijesti i teatrologije u svijet filma ulazi kao redatelj glazbenih videa, ali ubrzo se počinje baviti igranim filmom.
Međunarodni ugled stiče sa svojim drugim dugometražnim filmom „Nasljednici“ za koji 1998. osvaja Grand Prix na festivalu u Rotterdamu, nakon kojeg slijedi niz međunarodnih priznanja. Svjetski poznat postaje 2007. godine s filmom „Krivotvoritelji“ s kojim osvaja Oscara za najbolji film za stranom jeziku. 2020. angažiran je za Netflix kao showrunner i redatelj serije „Barbari“, a prošle godine njegov film „Hinterland“ („Civilni front“) osvaja nagradu publike na Locarno Film Festivalu.
Stefan Ruzowitzky važi i za iznimno svestranog majstora koji ne bježi od raznih žanrovskih izazova, te je podjednako uspješan u povijesnom ili dječjem filmu, horroru ili trileru.

Šezdeset i deveto izdanje Pulskog filmskog festivala održat će se od 16. do 24. srpnja 2022., a sve informacije možete pronaći na www.pulafilmfestival.hr.

VIŠE O TEMAMAStefan RuzowitzkyPula Film Festivalfilmski festivali
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se