Madonna prije Madonne: Kraljica popa na polaroidima iz 1983.

Piše: A.A., New York, Zagreb
Objavljeno 30.11.2016.

0

Polaroidi Richarda Cormana snimljeni su 1983. godine, točno tri tjedna prije lansiranja Madonninog debitantskog albuma

Fotograf Richard Corman upoznao je Madonnu 1983. godine, tik nakon što je završio usavršavanje zanata kod legendarnog Richarda Avedona, i samo tri tjedna prije nego što je ikona pop muzike i kulture lansirala svoj sada već kultni debitantski album. Dvojac se upoznao zahvaljujući Cormanovoj majci, koja je Madonnu prvi put susrela na castingu za rokersku glazbeno-filmsku satiru "Cinde Rella", koja je ostala nedovršen projekt, piše The Cut.
Corman je Madonnu prvo fotografirao u stanu njezinog brata u New Yorku, gdje je buduća pop diva pozirala u ležernom izdanju, odjevena u poderane traperice. Samo godinu dana kasnije, u vjenčanoj haljini i bijelim rukavicama, Madonna će uživo izvesti "Like a Virgin" na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards.
Corman je nakon toga fotografirao i Nelsona Mandelu, Roberta de Nira i Tildu Swinton, a surađivao je i s umjetnicima poput Jean-Michela Basquiata i Keitha Haringa, i to prije nego što su dotični ostvarili mainstream uspjeh.

Madonnine fotografije, točnije 66 nikad prije objavljenih polaroida, s potpisom Cormana objavljene su u limited-edition knjizi Madonna 66. Madonnu prije Madonne upoznajte u galeriji fotografija.

VIŠE O TEMAMAMadonnaRichard Cormanmodna fotografijaRichard Avedon
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se