Lorraine Perretta za CroModu: Koliko je prehrana važna za zdravlje kože

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.01.2018.

52

Lorraine Perretta

Lorraine Perretta

Razgovarali smo sa svjetski poznatom nutricionisticom Lorraine Perrettom, koja je jučer u Zagrebu predstavila jedinstveni luksuzni nutrikozmetički brend Advanced Nutrition Programme

CroModa: Koliko je važna prehrana za zdravlje kože?


Lorraine Perretta: Hrana koju jedemo igra ulogu u zdravlju kože.

• Proteinska hrana (meso, riba, mahunarke, orašasti proizvodi, orašasti plodovi i sjemenke) važni su za izgradnju novih stanica. U koži, kolagen i elastin su napravljeni od proteinskih aminokiselina.

• Masti čine dio stanične membrane kože, a mogu se mogu naći u orasima, sjemenkama, avokadu, maslinovom ulju...

• I ugljikohidratna hrana važna je za energiju, ona opskrbljuje svaku živu ćeliju energijom. Trebamo samo male količine ugljikohidrata.

• Vitamini i minerali su neophodni jer obavljaju različite funkcije. Oni štite stanice kože od slobodnih radikala uzrokovanih onečišćenjem i toksinima. Oni pomažu stanicama kože da se reproduciraju, nose kisik kroz tijelo i podupiru imunološki sustav kože.

• Voda je bitna komponenta svake stanice kože i pomaže u održavanju kože hidratiziranom te pomaže uklanjanju toksina.

Dakle, jasno je da hranjive tvari koje se nalaze u hrani pomažu u izgradnji, zaštiti i hrani stanice kože. Ako je prehrana dobra i ako uz nju uzimate dodatke za ljepotu, primijetit ćete kako se ton vaše kože, tekstura i sjaj povećavaju.

Koji su vitamini presudni za lijepu i zdravu kožu?


– Hranjive tvari imaju pozitivan učinak na dva ključna sastojke kože; kolagen i elastin, kao i pigmenski melanin.

Lorraine Perretta održala je izvrsno predavanje u Zagrebu

Lorraine Perretta održala je izvrsno predavanje u Zagrebu

Kolagen osigurava unutarnju strukturu kože; kako starimo tijelo proizvodi manje kolagena i koža može postati tanka. Vitamini A i C potiču fibroblaste da proizvode više kolagena i čine kolagen jačim. Elastin je protein u koži koji je čini "elastičnom", tako da se može vratiti u formu. Kako starimo, elastin postaje manje rastezljiv, često zbog oštećenja slobodnih radikala uzrokovanih onečišćenjem, UV zračenjem, toksinima itd. Kada se to dogodi, koža izgleda obješeno. Vitamin A spaja elastin da bi koža bila elastična, dok antioksidanti pomažu u zaštiti elastina. UV zračenje kao i onečišćenje i toksini mogu također stimulirati melanin kako bi ga se proizvelo još više, a to može rezultirati nejednolikim pigmentacijom kao i smeđim točkama. Antioksidansi mogu pomoći u zaštiti kože. Ključni biljni antioksidansi uključuju lutein, likopen, betakaroten, borovnicu i ekstrakte sjemenki grožđa. Skin Complete sadrži Skin Vit A + plus Antioksidans kože (sa 7 biljnih antioksidansa).

Dodaci prehrani Skin Omegas+

Dodaci prehrani Skin Omegas+

Masti su vrlo važne za lijepu zdravu kožu.

Koji je vaš savjet za žene starije od trideset godina?


• prehrana treba sadržavati puno povrća različitih boja svaki dan

• jesti ribu nekoliko puta tjedno

• piti puno vode i zelenog čaja i

• uzmati dodatke za ljepotu namijenjene poticanju zdravlja kože. Skincare Ultimate je najopsežniji dodatak za ljepotu u prikladnoj ambalaži.

Kako zaustaviti suhoću kože?


– Suha koža je vrlo čest problem s kojim se susreće velik broj žena. One koriste hidratantne kreme, ali to ne rješava problem iznutra. Mnoge žene stavljaju hidratantnu kremu na lice, ali njihove su noge i dalje suhe.

Skin Complete

Skin Complete

Važno je razumjeti strukturu stanica kože. Stanica kože slična je balonu vode. Unutar balona je voda i gumeni dio balona predstavlja ključnu membranu stanica kože. Ako balon nema dovoljno vode u sebi, on je vrlo tanak i suh, a ako je guma balona slaba i ima puno rupa, onda ne može držati vodu i, opet, balon je tanak i suh. Balon predstavlja staničnu membranu koja je načinjena od masti u prehrani, uključujući  ribu, orahe, sjemenke, maslinovo ulje. Dakle, kako bi imali dobro hidratiziranu kožu, treba piti dovoljno tekućine, kao i imati dovoljno omega masti, tako da stanična membrana može zadržati vodu unutar stanice kože.

Često susrećem ljude koji mi govore da piju litre vode svaki dan i jedu ribu jednom tjedno, ali još uvijek imaju suhu kožu. Svakodnevno je teško jesti dovoljno zdravih ulja. Dakle, najbolji savjet je obogatiti prehranu s omega uljima, zajedno s vitaminom A kako bi se održala svilenkasto glatka koža. Omegas + sadrži omega 3, omega 6 plus vitamin A.

Možete li nam reći više o konceptu suplementiranja (obogaćivanja) kože?


– Po mom mišljenju, suplementi vitamini za ljepotu su temelj njege kože 21. stoljeća. Advanced Nutrition Programme čini dodatke koji su dizajnirani za rješavanje specifičnih stanja kože uključujući suhoću, pigmentaciju, akne i bore.

Dodatak prehrani Skincare Select

Dodatak prehrani Skincare Select

Svrha uzimanja dodataka koži je pomaganje koži da postigne savršene zdrave stanice kože na dnu epiderme. Ako vaša koža nema dovoljno hranjivih sastojaka kako bi postala vrlo zdrava koža, onda kada te stanice krenu kroz epidermu, mogu biti ravne, suhe, bez sjaja. Međutim, ako se stanice kupaju u puno hranjivih tvari i "rađaju" vrlo zdrave, a zatim dok se kreću kroz epidermu na površinu kože, izgledaju zdravije i mlađe. Korištenje krema na zdravu kožu, čini kožu još boljom i ljepšom, dok na nezdravu dobivamo suprotan učinak.

Lorraine Perretta u Zagrebu

Lorraine Perretta u Zagrebu

Godine 2006. British Journal of Nutrition objavio je studiju koja je pratila oralne vitamine u usporedbi s aktualnim vitaminima. Zaključili su da su vitamini oralne ljepote superiorniji od aktualnih krema na tri načina. Vitamini se više apsorbiraju, dopiru u najdublje slojeve kože i njeguju kožu po cijelom tijelu, a ne samo tamo gdje se kreme primjenjuju.

Žene koje žele najbolju kožu - čvrstu, elastičnu, čistu i mladoliku - trebaju prihvatiti pristup / filozofiju od 360 stupnjeva na njegu kože.

Koncept "Nahrani, ojačaj, zablistaj"

Nahranite kožu iznutra dodacima za ljepotu kože. Vrlo je teško dobiti dovoljno hranjivih tvari (vitamina, minerala i važnih masti) kroz samu prehranu. Važno je zapamtiti da će tijelo uzimati hranjive tvari iz hrane i prvo ih prenositi u vitalne organe - srce, mozak, bubreg i pluća. Koža nije prioritetno tijelo pa će samo dobiti ono što ostaje. Na primjer, mozak zahtijeva mnogo omega masnoća. Ako jedete ribu samo jednom ili dva puta tjedno, mozak će koristiti ove ključne masnoće, tako da koža može postati suha i prljava. Uzimanje dodataka je način da se osigura da imate sve hranjive tvari u koje će hraniti kožu. Ovo je prvi korak u opsežnom režimu njege kože.

Ojačajte kožu s aktualnim vitaminima za njegu kože.

Obavezno koristite zdrave proizvode za njegu kože koji će i dalje hraniti kožu.

Ovaj pristup će revolucionirati režim njege kože i pomoći vam da imate sjajnu i mladenačku kožu.


VIŠE O TEMAMAnutricionizamzdrava prehranaDemalogicaLorraine PerrettaAdvanced Nutrition Programme
Povezano