Lipanj u znaku Foo Fightersa, slavna škvadra stiže u pulsku Arenu

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 03.06.2019.

0

Foo Fighters

Foo Fighters

Nakon čekanja dugog preko pola godine, napokon smo dočekali mjesec u kojem će veliki Foo Fightersi posjetiti pulsku Arenu

Jedno od najznačajnijih inozemnih rock gostovanja u novijoj hrvatskoj povijesti, uz bok koncertima U2 i Metallice u Zagrebu, aposlutna je poslastica za sve ljubitelje rock glazbe, kako zbog statusa i veličine Foo Fightersa, tako i zbog same lokacije na kojoj će se koncert održati.

Gostovanje je zakazano za 18. i 19. lipnja pa datumi idealno odgovaraju za spajanje vikenda s neradnim danom koji pada na 20. lipnja. U tom pogledu postoje velike šanse da se vrhunac koncertnog ljeta dogodi prije nego što ljeto i kalendarski zaista počne. Škvadra iz Amerike dolazi u Pulu u sklopu ljetne turneje i upravo se domaći nastupi vode kao službeni početak iste.U 24 godine dugoj povijesti Foo Fighters su objavili 9 studijskih albuma, osvojili 12 Grammy nagrada, i samo u SAD-u prodali preko 14 milijuna albuma. Headlineri su svih najvećih svjetskih festivala, a na samostalnim koncertima nižu impresivne brojke posjete. Tako su prošle godine na londonskom Olimpijskom stadionu u 2 koncerta skupili ukupno 140.000 ljudi. Njihov posljednji studijski album, "Concrete and Gold", objavljen 2017., odveo ih je na nekoliko globalnih stadionskih turneja. Prošlu godinu band je također započeo na rasprodanoj seriji nastupa po Australiji i Novom Zelandu, a kroz prošlo ljeto su svirali pomno odabrane stadione i legendarne dvorane poput Madison Square Gardena u New Yorku, Fenway Parka u Bostonu ili Wrigley Field u Chicagu. Ljeto su završili na Cal Jam festivalu u okolici Los Angelesa, na festivalu koji je pokrenuo sam band i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bandova.


VIŠE O TEMAMAFoo Fighters
Povezano