Antonija Mišura za CroModu: Ne volim kada se priča samo o mom izgledu

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 12.09.2017.

48

Antonija Mišura

Antonija Mišura

Po mnogima najljepša hrvatska sportašica, košarkašica Antonija Mišura, danas Sandrić, za CroModu govori o svojim beauty ritualima i modnim tajnama, bračnom životu, životnim navikama i profesionalnoj karijeri

CroModa: Antonija, već godinama te mnogi smatraju najljepšom hrvatskom sportašicom, ta etiketa je postala skoro pa sastavni dio tvog imena i prezimena u medijima. Gode li ti komplimenti tog tipa?

Antonija Mišura: Moram priznati da mi komplimenti gode kao i svakoj ženi. No, ponekad se izgled previše naglašava i iskreno, ne volim kada dominira samo priča o mom izgledu. Želim da me ljudi doživljavaju i kao vrhunsku sportašicu koja taj naslov može potkrijepiti svojim uspjesima.

Koliko ljepota pomaže (ili možda čak katkad i odmaže) sportskoj karijeri?

– Mislim da ljepota nikad ne može odmoći u životu, ali u sportskoj karijeri ne može baš previše ni pomoći. Na terenu se ne gleda ljepota, nego se očekuju rezultati koji se ljepotom ne mogu postići. U profesionalnom sportu nema mjesta gledanju kako tko izgleda i tko ima kakav smiješak.

Pored Hrvatske, igrala si i živjela u Francuskoj, Turskoj, Poljskoj... Gdje je najljepše?

Antonija Mišura: Jako sam sretna u braku | Foto: privatni album

Antonija Mišura: Jako sam sretna u braku | Foto: privatni album

– Da, jesam. Uz navedene države živjela sam i u Španjolskoj. Teško se odlučiti koja mi je bila najdraža, ali kada bih baš morala jednu odabrati, izbor bi pao na Francusku. Trenutno igram u Poljskoj za klub CCC Polkowice i već mi se jako sviđa i osjećam se kao kod kuće. Jedva čekam da još više upoznam Poljsku, ljude i prirodne ljepote. 

Udala si se prije točno dvije godine, kako je brak utjecao na tebe?

– Izuzetno sam sretna u braku. Mislim da je brak nešto posebno i to je nešto najljepše što mi se moglo dogoditi u životu. Suprug i ja se volimo i lijepo nam je. Koristimo svaki slobodan trenutak za sebe, ali i za naše obitelji.

Imajući u vidu bračni status, pretpostavljam da ti ne smijemo postaviti ono staro dobro, tipično pitanje 'Tko je najzgodniji Hrvat'...

– Hahahahah, sada te me nasmijali. Onda ćemo to pitanje ostaviti po strani. Ostavljam vama i čitateljima na maštu.

Imaš li neke posebne beauty rituale, rutine i tajne?

Antonija Mišura | Foto: privatni album / Instagram

Antonija Mišura | Foto: privatni album / Instagram

– Nemam neke posebne beauty rituale. Napravim što i većina žena. Ujutro i navečer očistim i izmasiram lice. Nakon toga stavim hidratantnu kremu. I to je to.

Što uvijek mora biti u tvojoj kozmetičkoj torbici?

– Hidratantna krema za ruke jer su izložene sportskom načinu života, a ovisno o prilici pri ruci su mi i maskara i sjajilo. Volim isprobavati različite vrste make-upa, ali ti su trenuci rezervirani za slobodno vrijeme.

Koliko ti je moda bitna? Spadaš li u kategoriju 'modnih freakova' ili se držiš one 'udobnost prije svega'?


– Moram priznati da jako volim modu. Volim sve što je vezano uz modu. Najbitnije mi je da to što obučem lijepo izgleda. Ne držim se one 'udobnost prije svega'. Za ljepotu ponekad treba i malo trpiti. Nije ni nama ženama lako, haha.

Antonija Mišura za Zlatarnu Celje

Antonija Mišura za Zlatarnu Celje

Znaš li možda koji je najskuplji komad iz kategorije odjeće i modnih dodataka koji si ikad kupila?

– Ne mogu se trenutno sjetiti koji je najskuplji komad odjeće u mom ormaru. Ako sam za nečim baš luda, onda mogu i puno potrošiti, ali ne patim za markama i nisam tip žene kojoj sve u ormaru mora biti markirano. Kupujem i jeftiniju robu.

I brendovi te vole. Kako je došlo do suradnje sa Zlatarnom Celje?

– Sa Zlatarnom Celje surađujem na jednom prekrasnom projektu. Prošle godine sam postala zaštitno lice za srebrne Lencia kolekcije koje su namijenjene svima koji vole istaknuti svoj mladenački duh i odvažniji modni stil. Suradnju smo započeli prošle godine s kolekcijom Lilac koja nosi i moj potpis, a ove godine potpisujem preslatku i neodoljivu kolekciju Candy. Jako volim nakit pa je ova suradnja dvostruko zadovoljstvo.

Antonija Mišura | Foto: Zlatarna Celje

Antonija Mišura | Foto: Zlatarna Celje

Koji je tvoj vječni spasonosni komad odnosno - što nosiš kada ne znaš što bi nosila?

– Moji spasonosni komadi odjeće su definitivno traperice i crna kožna jakna. Kada ne znam što bih obukla, najčešće to obučem zajedno sa nekim dobrim tenisicama ili čizmicama. Također, taj izgled upotpunim s lijepim komadom nakita ili nekim detaljem.


VIŠE O TEMAMAAntonija MišuraAntonija Sandrić
Povezano