Kompilacija Healing Sounds bogatija za 'La Rework'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.03.2021.

0

Healing Sounds

Healing Sounds

Riječ je o pjesmi naziva LA Rework i djelo je zagrebačkog elektroničkog producenta i DJ-a Jana Kinčla

Danas je objavljen novi, treći po redu najavni singl s nadolazeće dobrotvorne kompilacije "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project". Riječ je o pjesmi naziva LA Rework i djelo je zagrebačkog elektroničkog producenta i DJ-a Jana Kinčla uz gostovanje francuskog klavijaturiste Regisa Kattiea.
Pjesma je izvorno trebala biti remiks stvari Lost Angel prijedorskog producenta Danijela Kevica, ali su dečki u studiju otišli toliko daleko da je postala potpuno nova kompozicija. Reakcija Laurent Garniera, jednog od pionira francuske elektronske scene, je “superb deepness, looove the track”, a singl je podržala berlinska DJ-ica Lakuti (Panorama Bar) i poznati britanski producent Jimpster.
Jan Kinčl je zagrebački house i techno DJ, producent, inženjer, live act performer, urednik radijske emisije i organizator partija. Nakon dva desetljeća u svim tim područjima, gotovo je nemoguće razgovarati o suvremenoj elektronskoj glazbi u Hrvatskoj i ne dotaknuti nešto u što je bio uključen. Janov zvuk je kombinacija housea i techna, duboko ukorijenjena u organskoj i soulful strani tih žanrova, s jakim utjecajem rane glazbe iz Detroita. U zadnjih nekoliko godina, izleti u jazz su se produbili i u 2016. rezultirali kolaborativnim projektom s francuskim jazz klavijaturistom Regis Kattieom, a njihov debi album "In Plain Sight", smješten na osi između jazza i housea, opisivan je kao “jedan od najznačajnijih trenutaka suvremene regionalne plesne glazbe”.

Podsjetimo, kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

VIŠE O TEMAMAHealing SoundsPDV Records
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se