Digitalno (re)izdanje prvijenca Radikal Dub Kolektiva

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.04.2021.

0

Foto: PDV Records

Foto: PDV Records

Jedna od posebnosti Radikal Dub Kolektiva bila je upravo imitacija u pravilu elektronički isproducirane glazbe, kroz standardnu rock postavu

Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorima. Istoimeni prvijenac je prvi domaći dub album, sa ska, punkrock i trance utjecajima.
Originalno objavljen 2004. kao CD u izdanju Zvuka Močvare, Kingstona i Humanita Nove. Reizdan je 2008. kao LP/MC (NNNW), uz posebnu posvetu Domagoju Šeksu, preminulom članu benda. Ovom prilikom bit će objavljen prvi put u digitalnom formatu.
Jedna od posebnosti Radikal Dub Kolektiva bila je upravo imitacija u pravilu elektronički isproducirane glazbe, kroz standardnu rock postavu (gitara, bass, klavijature, bubnjevi) i tehnike live dubbinga, koja je u kombinaciji s učestalim, najčešće samostalno odsviranim koncertima u višoj brzini, stvarala oduševljenje kod većine onih koji su imali prilike susresti se s radom benda za vrijeme njegova postojanja, a sve skupa rezultiralo je pokretanjem vrlo agilne domaće dub scene.

VIŠE O TEMAMAPDV RecordsRadikal Dub Kolektiv
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se