Kako se natjerati da manje jedete? 5 načina za brisanje kilograma

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 03.04.2020.

0

Ilustracija. Foto: Vogue

Ilustracija. Foto: Vogue

Ako imate problem s kontroliranjem količine hrane koju ćete unijeti u svoj organizam, znajte da postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći

Do zdravijeg života i ljepše linije definitivno će vas dovesti uravnotežena prehrana i nedostatak pretjeranog uživanja u hrani. Ako ste skloni prejedanju i prevelikoj količini nezdrave hrane, evo što vam može pomoći:

1. Vodite dnevnik prehrane

Jedan od klasičnih savjeta - zapisujte sve što se pojeli tijekom dana u dnevnik. Tako ćete dobiti bolju evidenciju koliko jedete i što biste od pojedenog trebali jesti u manjim ili nikakvim količinama.

2. Koristite aplikacije

Danas možete skinuti veliku količinu aplikacija na svojim mobilnim telefonima koje će vam pomoći u kontroliranju hrane unesene u organizam. U neke tako možete bilježiti što ste pojeli, a neke vam mogu napraviti dnevne menije koji će vam pomoći u gubitku kilograma.

3. Manji tanjuri

Jednostavan, ali koristan savjet - jedite iz manjih tanjura. Tako ćete pojesti manje.

4. Čitajte o zdravoj hrani i njezinim prednostima

Uputite se na internet i pronađite članke koji vam govore o tome koliko je prehrana važna za vaš organizam. Potražite i one koji vam govore što višak kilograma čini vašem tijelu. I sami ste svjesni koliko je zdravlje bitno i krhko, nemojte mu sami otežavati.

5. Potražite inspiraciju

Gledajte inspirativne slike i videe ljudi koji su baš kao i vi, a koji su uspjeli izgubiti višak kilaže. Budite svjesni svih dobrobiti za vlastiti organizam ako ćete početi jesti zdravo.


VIŠE O TEMAMAvišak kilogramamršavljenjezdrava prehrana
Povezano