Je li Minette Walters nova britanska Agatha Christie?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.05.2020.

0

Maska srama

Maska srama

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Minette Walters objavila je 18 naslova koji su se prodali u više od 25 milijuna primjeraka diljem svijeta

Minette Walters britanska je književnica koja od 1992. godine diktira trendove u svijetu kriminalističkih romana. Stranice njezinih knjiga ispunjene su mračnim, zastrašujućim i napetim radnjama, koje su poslužile kao udžbenici svim mlađim generacijama koje traže uzore u svijetu psiholoških romana.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri Minette Walters objavila je 18 naslova koji su se prodali u više od  25 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prevedeni su na 35 svjetskih jezika. Da se radi o izvrsnom stilu pisanja s neviđenim obratima potvrđuju i brojne nagrade koje je Minette Walters dobila za svaki objavljeni roman.
Milijuni oduševljenih čitatelja osim u romanima, može uživati u brojnim televizijskim adaptacijama autoričinih naslova. Prema prvih pet romana snimljene su televizijske serije u produkciji britanskog BBC-ija, jedne od najuglednijih RTV kuća u svijetu. U izdanju Mozaika knjiga objavljena su nova izdanja prva tri kriminalistička romana iz opusa ove spisateljice: „Ledana“, „Kiparica“ i „Maska srama“ u kojima autorica na svojstven način progovara o društvenim problemima.

Ledana

Ledana

"Ledana"
je prvi roman slavne Minette Walters, roman kojim je ova autorica navijestila jednu uzbudljivu i zanimljivu spisateljsku karijeru i u kojem je ispisala prve retke svoga nesvakidašnjega autorskog rukopisa. Oduševljeni čitatelji, baš kao i sve njezine kasnije naslove, prepoznali su „Ledanu“ kao odličan krimić, a primijetilo je to i Udruženje pisaca kriminalističkih romana John Creasey koje je ovaj roman nagradilo godišnjom nagradom za najbolji kriminalistički prvijenac.

Kiparica

Kiparica

"Kiparica"
je drugi roman Minette Walters, jedne od najpopularnijih i najprodavanijih britanskih autorica kriminalističkih romana. Ovaj mračni, napet i neobičan roman nagrađen je prestižnom Nagradom Edgar Allan Poe za najbolji kriminalistički roman.

"Maska srama" veliki je hit Minette Walters, autorice popularnog romana „Ledana“ i „Kiparica“ koji su u vrlo kratkom vremenu zauzeli vidno mjesto na policama ljubitelja dobrih krimića. Kao i svi drugi naslovi ove autorice, i ovaj je roman nagrađen, i to uglednom britanskom nagradom Golden Dagger za najbolji kriminalistički roman. U vrtoglavo napetom psihološkom trileru, nova britanska Agatha Christie majstorski plete potresnu i jezovitu priču o nasilju u obitelji, o pohlepi i požudi, priču koja, možda, nije samo izmišljotina ohole Mathilde Gillespie.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostMinette WaltersAgatha Christie
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se