Iz Danske nam stiže malo drugačiji roman o odrastanju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.05.2020.

0

Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo

Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo

Ova grozničava mješavina struje svijesti, autobiografije, kolaža i naracije na hrvatsko tržište stiže u prijevodu Miše Grundlera

Što ako vaša prva prava ljubav ruši poznate tabue? Što ako vas vaša prva romansa uvlači u vrtlog prijestupa? Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo Bjørna Rasmussena, roman o odrastanju koji je u tančine u suglasnosti s perverzijama tijela njegovog naratora, bavi se upravo takvim iskustvom.
Tinejdžer zaljubljen u mnogo starijeg instruktora jahanja očajnički gura svoje tijelo do granica (ne)izdržljivosti, poništavajući ograničenja roda i seksualnosti u potrazi za nedostižnim zadovoljenjem poriva.
Ova grozničava mješavina struje svijesti, autobiografije, kolaža i naracije prijevod je Miše Grundlera. "Koža" obilježava pojavu istinski originalnog književnog glasa. Jednako je nesputan kao apetiti, užasi i sudari koje Rasmussen priziva u poetičnim detaljima. Duboko emocionalan, tjelesan, elegičan i panseksualan, roman prati tragove rana na tijelu i duši u želji da služi porivima najvećeg organa našeg tijela – kože koja nas pokriva i određuje.

Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo Bjørna Rasmussena roman je koji razrađuje psihološko-emocionalni prostor odbojnosti i čežnje, prostor možda nepoznat svima, ali temeljito istražen na iznenađujući, naglašeno poetski način. Centriran oko Bjørnove sadomazohističke afere, priča se širi u nezamislivim smjerovima.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostMišo GrundlerBjorn Rasmussen
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se