Islandska atrakcija GusGus 16. listopada u Aquariusu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.09.2012.

0

GusGus: Arabian Horse

Nakon izvsnog ljetnog nastupa, trenutno izrazito popularni GusGus nastupit će 16. listopada u zagrebačkom klubu Aquarius!

GusGus: Arabian Horse

U listopadu ćemo se u zagrebačkom Aquariusu još jednom sjetiti ljeta uz nordijsku elektroniku GusGus, koji su savršena uvertira za početak jesenske sezone dobrih koncerta i partyaj! Nose titule jednog od najatraktivnijih izvođača ovog ljeta te će sve prisutne u Aquarisu podsjetiti zašto je to tako.
Islandski bend GusGus kroz 17 godina postojanja publici može ispričati bogatu i zanimljivu priču. Bend je osnovan 1995. godine u Reykjavíku kao rezultat kolektiva koji su tvorili različiti umjetnici kao što su Daniel August, DJ Herb Legowitz, snimatelj Stephan Stephensen, glazbenik Birgir Pórarinsson, producent Baldur Stefánsson i još šest drugih izvođača koji su tada zajedno sudjelovali na filmskom snimanju. Članovi benda su se nekoliko puta mijenjali, a od 2009. godine stalni članovi su President Bongo (Stephan Stephensen), Biggi Veira i Daniel August.

Nama techno nije samo udaranje, za nas je to glazba s dušom, izvrsno ukomponirana s drugim glazbenim žanrevima

Konstantno kreativno aktivni, genijalni trojac su u posebno dizajniranim studiju snimili trenutno aktualan album - Arabian Horse. Ovaj dance-pop album podsjeća na ranu house glazbu iz devedesetih, ali zadržava suvremenost i urbanost u maniri Massive Attacka. Nesumljivo, GusGus su na svom osmom albumu našli pravi spoj između moderne pop glazbe i elektronskih ritmova klupske scene. Uz elektronske zvukove, pjesme su prepune uzbudljivih trenutaka, dobrog popa i soula. “Arabian Horse” opisan je kao povratak njihovim glazbenim korijenima. Promociju albuma održali su u avionu na visini od deset tisuća metera te tako napravili korak dalje u svojoj originalnosti i kreativnosti. No, iako je razvojem tehnologije elektronska glazba vrlo napredovala GusGus se ne prilagođavaju prolaznim trendovima te i dalje koriste analognu opremu te tako kreiraju pravi elektrosnki zvuk.

Uz njihovo ime veže se pojam techno soul koji su sami izmislili budući da brojni glazbeni kritičari nisu znali u koji glazbeni žanr da ih svrstaju. "Nama techno nije samo udaranje, za nas je to glazba s dušom, izvrsno ukomponirana s drugim glazbenim žanrevima neovisno radi li se o jazzu ili drugom house smijeru glazbe!" - kaže President Bongo.

VIŠE O TEMAMAGusGusArabian Horseelektronska glazbaPresident BongoAquariuselektronička glazbaBiggi VeiraDaniel August
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se