Hedi Slimane protiv Keringa i Saint Laurenta

Piše: Tea Marić, Pariz, London, Zagreb
Objavljeno 23.06.2016.

0

Hedi Slimane | Foto: V Magazine

Hedi Slimane | Foto: V Magazine

Samo dva mjeseca nakon što je napustio Saint Laurent, Hedi Slimane pokrenuo je sudski postupak protiv ove pariške kuće

S Hedijem Slimaneom nema zezancije! Dva mjeseca nakon što je napustio poziciju kreativnog direktora Saint Laurenta, ekscentrični dizajner i fotograf odlučio je pokrenuti sudski postupak protiv ove kultne pariške modne kuće, točnije protiv njenog vlasnika, kompanije Kering.
Reuters javlja da se spor odnosi na jednu klauzulu u Slimaneovom ugovoru sa Saint Laurentom, koju je Kering podigao po okončanju suradnje. Sporna klauzula vezana je uz suradnju Slimanea s drugim modnim brandovima.
Iz Keringa su potvrdili da je sudski postupak pokrenut, ali su za Slimanea rekli samo riječi hvale, naglašavajući da je u četiri godine, koliko je proveio na mjestu kreativnog direktora, "promijenio lice Saint Laurenta" te udvostručio zaradu.

Podsjetimo se, Slimane je Saint Laurent napustio u travnju, a na njegovo mjesto nedugo zatim stigao je Anthony Vaccarello, bivši kreativni direktor Versus Versacea.

VIŠE O TEMAMAHedi SlimaneAnthony Vaccarellomodna industrijaSaint LaurentKering
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se