Diesel otvorio trgovine u Miamiju i na Mykonosu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.07.2023.

0

Dieselova trgovina u Miamiju. Foto: Diesel

Dieselova trgovina u Miamiju. Foto: Diesel

Dvije nove trgovine donose Diesel duh na vrhunska odredišta za odmor, otkrivajući novi koncept maloprodajnog dizajna

20. srpnja 2023. Dieselov stav individualnosti, oslobođenja i zabave nalazi nove domove u dvije najljepše i najhedonističke destinacije za odmor na svijetu — Miamiju i Mykonosu. Obje su trgovine stalne lokacije, simboli karakterističnog odvažnog stava brenda i njegovog nedavnog oživljavanja pod kreativnim vodstvom Glenna Martensa.

Trgovina u Miamiju nalazi se na adresi 81 NE 41st Street, u srcu Design Districta u Miamiju. Prostor uvodi novi koncept maloprodajnog dizajna koji će služiti kao vizualni vokabular koji povezuje Dieselovu globalnu prodajnu flotu. Zamišljena kao svjež, moćan izraz Dieselove dizajnerske oštrice i identiteta, trgovina je ukorijenjena staklenom fasadom uokvirenom prepoznatljivom Diesel crvenom bojom s crveno-bijelim logotipom marke Biscotto.

Unutrašnji prostor od 1900 četvornih stopa prostire se na dva kata, gdje klijenti mogu otkriti svu širinu Diesel kolekcije, uključujući traper, konfekcijske predmete, torbe, cipele, dodatke i mirise.

Dodatno, trgovina Miami Design District će nositi ograničeno izdanje, kolekciju kapsula od 9 komada ekskluzivno za ovu lokaciju. Traper jakne, traperice, štikle i D-Vina torbica imaju Dieselov solarizirani traper definiran blijeđenjem na suncu i lomljenim printom metalne folije. Majice bez rukava i mini haljina izrađene su od rebrastog pamuka, također sjaje s metalik folijom, a djeluju kao da su namjerno izgužvane, za uživljen izgled.

Novi Diesel na otoku Mykonosu. Foto: Diesel

Novi Diesel na otoku Mykonosu. Foto: Diesel

Nakon ulaska, gosti su uronjeni u otvoreni industrijski prostor s betonskim podovima, visokim stropovima i zidovima prekrivenim zakovicama od sirovih metalnih ploča. Neki su zidovi od golog srebrnog čelika, drugi su obojeni u crveno kako bi odgovarali skulpturalnim, modernim spiralnim stubama u stražnjem dijelu trgovine koje spajaju prvi i drugi kat. U cijelom prostoru minimalistički crveni kožni kauči i aerodinamična srebrna svjetla stvaraju snažan osjećaj strukture s dozom mekoće.

Prizemlje je posvećeno Diesel dodacima poput satova, nakita, sunčanih naočala, sitne kožne galanterije i najprodavanije 1DR torbe izložene na srebrnim policama i razbijenim metalnim kutijama, zajedno s mirisima. Drugi kat posvećen je svijetu Diesel trapera (uključujući DNA Denim i Rehab Denim) konfekcije i obuće.

Trgovina Mykonos nalazi se na adresi Kalogera 12. Chora, u blizini poznate egejske luke na otoku. Ljetni izraz Dieselovog identiteta, bijela fasada trgovine ukrašena je plavim i crvenim okvirima prozora i stepenicama tipičnim za mikonsku arhitekturu. Unutar intimnog dvoetažnog prostora od 70 četvornih metara, umjetnički bijeli zidovi stoje u kontrastu sa sjajnim Diesel crvenim podovima i zakovicama zakovanim neobrađenim metalnim panoima s reklamnim panoima izgleda starih reclama koje se ljušte. Tretman odražava jedan od Glennovih prepoznatljivih motiva s modne revije. Ekskluzivna Mykonos kapsula kolekcija slavi sunce solariziranim traperom i dresom s reflektirajućim slojem. Metalik i reflektirajući srebrni tretmani daju prljavi glamur traperu, mini suknji, majici bez rukava, haljini i dodacima uključujući D-vina torbu s lancem i D-vina sandale.

Svaka nova Diesel trgovina prilika je za uključivanje postojećih i potencijalnih klijenata jezikom Diesela, dijeleći našu viziju individualističkog izričaja, humora, bunta i otvorenosti sa svijetom.


VIŠE O TEMAMADieselmodna industrijaMiamiMykonos
Povezano