Festival svjetla od 20. do 24. ožujka u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.03.2024.

0

Foto: Festival svjetla Zagreb

Foto: Festival svjetla Zagreb

Od 20. do 24. ožujka ove godine u Zagrebu će se održati Festival svjetla, koji će spojiti ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije

Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće - renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti lokacije Donjeg grada.

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo. "Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti", kažu organizatori.

"S početkom Festivala svjetla Zagreb pozivamo sve da dođu u naš grad i zajedno s nama dočekaju dolazak dužih i toplijih dana na spektakularan način. Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Prepustite se emocijama koje svjetlost budi u nama i pozdravite još jednom novi početak i novu nadu – proljeće!"


VIŠE O TEMAMAFestival svjetla Zagreb
Povezano