23.000 noćenja za vrijeme Festivala svjetla Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.03.2022.

0

Festival svjetla Zagreb

Festival svjetla Zagreb

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, tijekom održavanja Festivala svjetla Zagreb zabilježen je porast u dolascima i noćenjima

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), tijekom održavanja Festivala svjetla Zagreb, zabilježen je porast u dolascima za 179 posto, dok je broj noćenja veći za 117 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tako je, za vrijeme trajanja četvrtog izdanja Festivala svjetla, u periodu od 16. do 20. ožujka, registrirano 10.876 dolaska te 23.072 noćenja. Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Slovenije, Italije, Njemačke, BIH i Srbije, a što se noćenja tiče, najviše gostiju bilo je iz Hrvatske, zatim iz Italije, Njemačke, SAD-a, BIH i Slovenije.

Podsjećamo, Festival svjetla Zagreb održao se od 16. do 20. ožujka, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera. Uz Gornji grad, premijerno su se osvijetlile i lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana posjetitelji su mogli posjetiti ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji. Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.


VIŠE O TEMAMAFestival svjetla ZagrebZagreb




Povezano