Evo kakve međuobroke jesti ako želite smršaviti!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 27.02.2016.

141

Ilustracija w Foto: Beach Bunny

Ilustracija w Foto: Beach Bunny

Nutricionisti sada puno govore o važnosti međuobroka za mršavljenje, a mi donosimo osnovna pravila kvalitetnih međuobroka

Ako jedete svakih 3-3,5 sata, pomoći ćete svom organizmu da zadrži dobar i brz metabolizam. Česti međuobroci ključ su zdravlja, ali i dobre figure te mršavljenja. Organizam njima također bolje apsorbira hranjive tvari, što omogućuje da kontrolirate osjećaj gladi i ne jedete više nego što je potrebno.

No, ako kao međuobrok jedete bombone, sendviče s bijelim kruhom, možete se pozdraviti s lijepom linijom. Slatko ne samo da ne smanjuje glad, nego je ustvari izaziva, a i povišava razinu šećera u krvi što dovodi do raznih bolesti.

Ako želite smršaviti, međuobroci mogu smanjiti vaše porcije hrane i broj kalorija koju ste unijeli u sebe tijekom dana. Gladovanje je vašem organizmu stres, vjerojatno će vam se pokvariti raspoloženje, a i poželjet ćete odustati od dijete. Uz pomoć međuobroka spriječit ćete osjećaj gladi, nećete osjećati stres, osjećat ćete se dobro i gubiti kilograme. Najvažnije je da su međuobroci kvalitetni.

Osnovna pravila kvalitetnih međuobroka


Jedite:


1. suho voće — suhe marelice, suhe šljive, sve osim smokvi i kandiranog voća (oni su dopušteni u minimalnim količinama, samo 5-6 komada, a ne kilogram).

2. voće, povrće (jabuka, kruška, krastavac, rajčica)

3. sa sobom u torbici nosite malo orašastih plodova (nakorisniji su bademi, lješnjaci, pistacija, orasi)

4. domaći kefir ili jogurt bez dodataka

5. jaja, kuhana do 5 minuta - ona tako čuvaju korisna svojstva, no nemojte ih jesti previše, tjedno možete pojesti svega 2-3 jaja

6. možete napraviti sendvič od kruha od cjelovitih žitarica i komadića nemasnog sira (mozarella ili još bolje tofu, sir od soje).


VIŠE O TEMAMAmeršavljenjenutricionizamdijetazdrava prehrana
Povezano