Druga večer Dreft Fashion Weeka bez posebnih uzbuđenja

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 24.11.2012.

4

Malo jeseni i zime u režiji etabliranih svjetskih brandova, malo proljeća i ljeta zagrebačkih i londonskih dizajnera...

Benettonovi modeli na pisti Zagreb Fashion Weeka

Benettonovi modeli na pisti Zagreb Fashion Weeka

Drugu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb otvorila su dva svjetska brenda - Sisley i United Colors of Benetton, koji su predstavili kolekcije za tekuću jesen/zimu. I dok su u Sisleyjevoj kolekciji prevladavale zagasite nijanse, Benetton je ostao vjeran svojim veselim i šarenim bojama.

Dizajner Mladen Grubić svojom kreativnom revijom proslavio je 25 godina rada. Njegov nakit iz kolekcije "Urbani ratnici" nosili su članovi plesne skupine Atomic Dance Factory, te svojim pokretima istaknuli na najbolji način istaknuli unikatne komade.

Mladen Grubić

Mladen Grubić

Dizajneri koji stoje iza branda Superated, Peter Holzinger i Christian Moser, predstavili su se zagrebačkoj publici kolekcijom "Sugar & Fat". Najbolji i najkraći opis je - mladenački, šareno, ludo! Peter i Christian hrabro kombiniraju sve moguće nijanse koje naše oko registrira, a posebno se ističu komadi 'poprskani' bojom.

Zagrebačka dizajnerica Aba (Tomičić) inspiraciju za novu kolekciju crpila je iz stila starih Rimljanki, što se lijepo moglo vidjeti po svijetlim drapiranim haljinama i upotrebi brojnih remenčića oko struka ili bokova. Pretežno je upotrebljavala pamuk i viskozu, te za neke komade umjetnu kožu.

Druga večer Dreft Fashion Weeka za proljeće/ljeto 2013.

Druga večer Dreft Fashion Weeka za proljeće/ljeto 2013.

Mladi Londonski dizajne Steven Tai prikazao je kolekciju pod snažnim utjecajem svoje velike ljubavi - književnosti. Kao knjigoljubac teške kategorije, Steven je svoje modele naglasio brojnim našivenim slojevima tkanine, dobivajući tako dojam trodimenzionalnosti knjiga kada se gledaju sa strane. Dominiraju svijetle boje, a komad koji se proteže kroz cijelu kolekciju su neobične predimenzionirane hlače visokog struka.


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekSuperatedPeter HolzingerChristian MoserMladen GrubićSteven TaiAba TomičićSisleyUnited Colors of Benetton
Povezano