'Draga Ijeawele' feministički je manifest u 15 savjeta

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.04.2020.

0

Foto: VBZ

Foto: VBZ

U Dragoj Ijeawele Adichie progovara o tome kako osnažiti svoje kćeri da budu jake, neovisne žene i raskrinkava mnoge mitove još uvijek prisutne u našim društvima

Sada više nego ikada svima nam treba bijeg u neki drugi svijet. Ali od toliko bogate ponude, teško je izabrati najbolje nove naslove koje ćete poželjeti imati na svojoj polici. Zato smo pripremili nekoliko odličnih noviteta za svačiji ukus: od romana i zbirki poezije do nezaobilaznog feminističkog štiva i bezvremenskih bisera mudrosti.
Ako ste dosad već uživali u djelima nigerijske književne zvijezde Chimamande Ngozi Adichie, onda će vas njezin feministički manifest u petnaest savjeta oduševiti.
U Dragoj Ijeawele Adichie progovara o tome kako osnažiti svoje kćeri da budu jake, neovisne žene i raskrinkava mnoge mitove još uvijek prisutne u našim društvima, kao onaj da su žene biološki predodređene da u obitelji preuzmu obavezu kuhanja ili uvjerenje da bi muškarci ženama trebali 'dopustiti' da grade karijeru. Draga Ijeawele 'udara' ravno u srž seksualnih politika dvadeset prvog stoljeća i započinje nov i hitno potreban razgovor o tome što danas doista znači biti žena.

Draga Ijeawele dostupna je u izdanju VBZ-a.

VIŠE O TEMAMAChimamanda Ngozi AdichieVBZknjiževnost
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se