David Bowie u izvedbi Žive vode u Kinoteci

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.11.2022.

0

Maja Rivić i Mak Murtić

Maja Rivić i Mak Murtić

Prvo ovosezonsko izdanje FonoKinoteke ugostit će Živu Vodu u subotu, 26. studenog u 20 sati, a ova suradnja ujedno će funkcionirati i kao glazbeno finale filmskog programa Galaksija Bowie

FonoKinoteka je glazbeni program kina Kinoteka koji ugošćuje iznimne glazbenike, autore i kantautore te njihove projekte posvećene glazbi i zvuku. Prvo ovosezonsko izdanje FonoKinoteke ugostit će Živu Vodu u subotu, 26. studenog u 20 sati, a ova suradnja ujedno će funkcionirati i kao glazbeno finale filmskog programa Galaksija Bowie.

Živa Voda započela je kao koncept suradnje glazbenika sa zagrebačke scene, a inicirali su je Mak Murtić i Maja Rivić u suradnji s Vedranom Peternelom i klubom Vinyl u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. Inicijativa je krenula krajem 2016. godine u obliku mjesečnih ciklusa eksperimentalnih sessiona na kojima je kroz tematski koncept koji služi kao okosnica stvara glazbeno i scensko djelo. Svaki mjesec okupljaju se različiti glazbenici i performeri s ciljem spajanja alternativne, jazz, pop, rock i avangardne scene u jednu jedinstvenu suradnju.

U sklopu programa u Kinoteci, ansambl Živa Voda izvest će svoju viziju i reinterpretaciju djela ikone pop-kulture Davida Bowieja.

Članovi benda: Maja Rivić (vokal), Mak Murtić (saksofon), Nika Bauman (flauta), Luka Čapeta (el. bas / el. gitara), Josip Šustić (el. bas / kl. gitara / el. gitara), Nenad Sinkauz (el. gitara), Nenad Kovačić (udaraljke), Vedran Peternel (elektronika)

Cijena ulaznice: 55,00 kn (7,30 eura) u pretprodaji / 70,00 kn (9,29 eura) na dan koncerta.


VIŠE O TEMAMADavid BowieŽiva vodakino KinotekaMaja RivićMak Murtić
Povezano