Kako izabrati dekorativnu kozmetiku: 6 savjeta

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 15.05.2016.

383

Ilustracija | Foto: MAC

Ilustracija | Foto: MAC

Ove općenite preporuke vizažista pomoći će vam da lako izaberete kozmetiku koja će sakriti nedostatke i naglasiti prednosti

Prilikom kupnje dekorativne kozmetike poželjno je slijediti neke savjete:

Tonirana krema mora biti u istoj nijansi kao i vaša koža. Tamnija će vas nijansa postarati. Da biste pravilno odabrali nijansu, testirajte kozmetiku na vratu ili podbratku, a ne na zapešću. Sjetite se i da je prava nijansa kreme vidljiva samo pri vanjskom, dnevnom svjetlu, a ne onom u dućanu.

Korektor. Kupite onaj za ton svjetliji od tonirane kreme. U suprotnom će slučaju na koži ostati tamne mrlje. Prvo nanesite korektor (samo na problematična područja), a zatim tonirani proizvod.

Puder je najbolje nanositi širokim kistom (čak i kompaktni), u tom će slučaju puder u ravnijem sloju "sjesti" na vašu kožu. Stavite puder i na kapke, sjenilo će duže trajati.

Rumenila. Birajte prirodne nijanse: ružičastu, boju breskve. Ako želite izabrati dobru boju, sjetite se kakvi su vam obrazi nakon šetnje.

Sjenila za oči. Da biste provjerili je li sjenilo kvalitetno, prođite palcem po njemu. Dobra je kozmetika svilenkasta i mekana, a vaš će palac bez problema kliziti po njenoj površini. Sjenilo se neće mrviti u dodiru s kožom.

Bonus savjet: Kada nanosite podlogu na lice, stavite je na čelo, jagodice obraza, prednju stranu nosa te podbradak. Razmažite spužvicom kao i običnu hidratantnu kremu.


VIŠE O TEMAMAkozmetikakorektoripuderidekorativna kozmetikatonirana kremarumenilosjenilo za oči
Povezano