8. Modni ormar: Izložba 'Zajedno' spaja modu i make-up

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.11.2013.

56

Kimono: Sanja Jakupec, make-up i foto: Marija Koprtla, model: Marina Jakšić

Kimono: Sanja Jakupec, make-up i foto: Marija Koprtla, model: Marina Jakšić

U vrijeme revijskih dana 8. Modnog ormara moći ćemo uživati u izložbi koja je izbor fotografija iz projekata 'Zajedno' i 'On'

Ove godine stalnim lokacijama izložbi Modnog ormara, kao što su Centar za dizajn u Draškovićevoj ulici, Mediateka Francuskog instituta na Cvjetnom trg, te galerija ULUPUH u Tkalčićevoj ulici i Muzej za umjetnost i obrt, pridružuje se i Zagrebački plesni centar, koji je i mjesto održavanja modnih revija od 7. do 9. studenog.
Stvaran svijet oko mene | Foto: Andrej Režek

Stvaran svijet oko mene | Foto: Andrej Režek

U predvorju centra postavljena je izložba kojom se podsjećamo suradnje sa umjetnicima, suradnicima i prijateljima na prethodnim Modnim ormarima. Izložba je izbor fotografija iz projekata "Zajedno" i "On" u vrijeme revijskih dana 8. Modnog ormara.
Autoportret: Marija Koprtla | Izložba - Zajedno

Autoportret: Marija Koprtla | Izložba - Zajedno

Projekt Zajedno nastao je kolaboracijom make-up artistice Marije Koprtle i modne dizajnerice Sanje Jakupec, koje svoju dugogodišnju zajedničku suradnju okrunjuju izložbom kojom prikazuju, svaka iz svojeg kuta struke, ideje kroz riječi, fotografije i odjeću.

Fotografi na ovom projektu su Andrej Režek, Tatjana Jakupec, Marija Koprtla i Sanja Jakupec, modeli Ema Krot, Marina Jakšić i Ivan Stanišić, barokne kostime potpisuju Sanja Jakupec i Barbara Bursać, a make-up Marija Koprtla.

Muški make-up i moda

Projekt "On" - muški make-up i moda - vodi nas kroz povijest muške mode, od renesanse do danas. Idejni začetnik projekta je Marija Koprtla koja je kroz svoju struku profesionalnog šminkera povezala nekoliko umjetnika kroz fotografiju - plesače, glumce, slikare, kipare te, naravno, modne dizajnere.

Make-up je prikazan i povezan s kostimima onako kako to danas filmski make-up artisti dočaravaju šminkom određeno povijesno razdoblje.

On | Kostim: Daria Vučković, glumac: Mislav Čavajda, make-up: Marija Koprtla

On | Kostim: Daria Vučković, glumac: Mislav Čavajda, make-up: Marija Koprtla

Za fotografiju se pobrinula Tina Žaknić, modeli/glumci su Marinko Leš, Mislav Čavajda i Vladimir Tintor, a tu su i plesači suvremenog plesa Ognjen Vučinić i Branko Banković. U projekt "On" uključeni su i modni dizajner i slikar grafičar Marin Sovar, kipar Ivan Midžić te modni dizajneri Igor Dobranić, Marin Sovar, Milena Rogulj, Daria Vuković, Đurđica Kocijančić Šnidarić i Sanja Jakupec. Make-up, pogađate, potpisuje Marija Koprtla.

VIŠE O TEMAMAModni ormarMarija KoprtlaSanja JakupecAndrej RežekTatjana JakupecTina Žaknić
Povezano

Valinea Vinger pobjednica 10. Modnog ormara

Pogledajte najbolje kreacije

Valinea Vinger pobjednica 10. Modnog ormara


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se