Moda i fotografija: Igor Dobranić i Hrvoje Zalukar u Galeriji ULUPUH

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.11.2015.

0

Model: Igor Dobranić; Fotografija: Hrvoje Zalukar

Model: Igor Dobranić; Fotografija: Hrvoje Zalukar

Igor Dobranić izložit će odabir svojih modela kojima se predstavljao na revijama Modnog ormara u proteklih 10 godina trajanja ove manifestacije

U okviru ovogodišnjeg 10. Modnog ormara, u Galeriji ULUPUH (Tkalčićeva 14 u Zagrebu) u četvrtak, 19. studenog u 19 sati otvara se zajednička izložba modnog dizajnera Igora Dobranića i fotografa Hrvoja Zalukara. Igor Dobranić izložit će odabir svojih modela kojima se predstavljao na revijama Modnog ormara u proteklih 10 godina trajanja ove manifestacije. Uz modne kreacije, bit će izložene fotografije Hrvoja Zalukara koji ih je samostalno, bez upliva dizajnera, fotografski interpretirao, ponudivši svoje viđenje modela.
"Dobranićeva fina igra s tkaninama i oblicima, preklapanjima i nabiranjima, oko za detalj i sklonost profinjenoj nosivosti, iz godine u godinu mogla se prepoznati i u njegovim malim kolekcijama za Modni ormar. Ne mareći za jeftini sjaj, hod po rubu i, osobito, estradizaciju, Dobranić je prepoznatljiv po naklonosti i poštovanju prema materijalu i zvanju, te istinskim ženama. Zato se svaku od njegovih kreacija s Modnih ormara uvijek moglo lako zamisliti kako, oslobođena stylinga, s piste silazi na pločnik", stoji između ostalog u predgovoru Sonje Braut.
U petak, 20.11. u 18 sati autori će održati vodstvo kroz izložbu te biti na raspolaganju za eventualna pitanja posjetitelja. Vodstvo se realizira u okviru manifestacije Zagrebački vikend galerija (ZVG), zajedničkog programa 18 zagrebačkih galerija, organizacija, ustanova, ateljea i umjetnika sa željom da produženim radnim vremenom i pratećim događanjima publici tijekom vikenda od 20. do 22. studenog  olakšaju pristup umjetnicima, izložbama, i umjetničkim radovima, te da raznovrsnim programima uživo učine dostupnijima izložene umjetničke radove i izložbene prostore.

Izložba će se moći pogledati do 27. studenog, radnim danom od 10 do 17 sati. Od 20. do 22. studenog, u vrijeme održavanja manifestacije Zagrebački vikend galerija, izložba će se moći razgledati prema slijedećem rasporedu: u petak, 20.11. od 11 do 22 sata, u subotu, 21.11. od 11 do 19 sati te u nedjelju, 22.11. od 11 do 17 sati.

VIŠE O TEMAMAModni ormarizložbe fotografijamodne izložbeIgor DobranićSonje BrautHrvoje ZalukarGalerija ULUPUH
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se