5 namirnica koje popravljaju raspoloženje i donose energiju

Piše: A.S., Zagreb
Objavljeno 16.10.2018.

1

Ilustracija | Foto: Mango

Ilustracija | Foto: Mango

Ovo je top hrana od koje ćete se bolje osjećati. Sadrži hranjive sastojke koji pomažu mozgu da funkcionira bolje.

Od slatkiša i rafiniranih ugljikohidrata osjećate se dobro dok ih kozumirate, no kada razina šećera u krvi počne opadati, osjećat ćete se iscrpljeno i razdražljivo. Saznajte koja će hrana doprinijeti boljem raspoloženju i dati vam više energije.

1. Brazilski oraščić

Orasi i sjemenke bogati su selenijem. Brazilski oraščići bogati su mineralima i utječu na stres. Također su bogati i vitaminom E, tako da pomažu i u borbi protiv alergija.

2. Bobice


Pola šalice bobica ojačat će imunitet, ali i osigurati dostatnu količinu antioksidansa. Bilo da preferirate kupine, borovnice ili maline, od te hrane definitivno ćete se osjećati bolje. Bobice sadrže sastojak kvercetin koji je odličan saveznik u borbi protiv alergija i gripe.

3. Tamna čokolada

Mliječna čokolada je možda slađa, ali tamna čokolada osim što popravlja raspoloženje, bolji je izbor i zato što sadrži veći postotak kakaa koji je pun antioksidansa. Jedan red čokolade dnevno doprinijet će smanjenju rizika od srčanih bolesti.

4. Zeleni čaj

Kada pokušavate ubrzati metabolizam, smanjite unos kave i zamijenite ga zelenim čajem. Duže će vas opskrbljivati energijom (za razliku od kave) i poboljšat će vaše raspoloženje jer obiluje antioksidansima.

5. Razno voće i povrće

Uključite voće i povrće u svoju prehranu, to već odavno znate! Ne samo da činite uslugu svome zdravlju - već i podižete raspoloženje. Trebali biste jesti što raznolikije voće i povrće jer je bogato hranjivim tvarima, a vlakna pomažu kod mjesečnice jer potiču probavu.


VIŠE O TEMAMAzeleni čajnutricionizamzdrava prehranatamna čokoladabobicebrazilski oraščići
Povezano