5 jednostavnih trikova za učinkovit početak mršavljenja

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 20.09.2019.

0

Ilustracija. Foto: Bershka

Ilustracija. Foto: Bershka

Da biste počeli mršavjeti, ne morate se mučiti dijetom. Donosimo vam nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da počnete mršavjeti bez puno truda.

Ako je vaš cilj skinuti nekoliko suvišnih kilograma, pomoći vam mogu ovi jednostavni, no opet učinkoviti trikovi. Za vas je najvažnije da krenete usvajati zdravije navike, a uz ove će savjete to biti lakše.

1. Smanjite porcije uz manje tanjure

U potpunosti je jasno da, ako želite izgubiti višak kilograma, morate smanjiti porcije. Pomoći vam može jedan trik - koristite manje tanjure. Tako ćete u svoj organizam unijeti manje hrane nego obično.

2. Fizička aktivnost

Ubacite u svoju rutinu bar nešto više fizičke aktivnosti nego inače. Idite pješke na posao ili s posla bar dva puta tjedno, prošetajte se s prijateljicom umjesto da s njom sjednete na kolače ili kavu, koristite stepenice umjesto lifta, napravite nekoliko čučnjeva dok gledate omiljenu seriju. Bitno je krenuti i polako usvajati zdrave navike.

3. Prestanite jesti kad ste siti

Zvuči tako jednostavno, ali u praksi često nije. Uvijek poželimo samo još jedan dodatni zalogaj, no za vašu će liniju biti najbolje stati kada osjetite da ste siti.

4. Zadnji obrok neka bude 2-3 sata prije spavanja

Osim što ćete lakše spavati, izbjegavanje kasne večere može vam također pomoći da izbjegnete nakupljanje suvišnih kilograma. Umjesto nje prošetajte se, to će biti bolja opcija za vaše tijelo i duh, a ne samo da nećete unijeti suvišne kalorije, već ćete neke i potrošiti.

5. Ubacite nešto zdravo

Svaki dan probajte u svoju prehranu ubaciti neku novu, finu namirnicu. Izbor je zaista velik, od voća i povrća do piletine i ribe. Ako se zasitite zdravom hranom, nećete imati potrebe pojesti onu nezdravu.


VIŠE O TEMAMAmršavljenjedijetafizička aktivnostzdrava prehrana
Povezano