Znate li zašto su zasvijetlile Arene u Zagrebu i Puli?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.09.2020.

0

Foto: Olgijerd Kamijenski

Foto: Olgijerd Kamijenski

Zagrebačka i pulska Arena sinoć su zasvijetlile u sklopu globalne inicijative Red Alert, kojoj su se pridružili i hrvatski profesionalci

Tisuće ljudi iz cijelog svijeta, koji su svoj život posvetili event industriji, sinoć su poslali snažnu i vrlo jasnu poruku. U crvenoj boji zasvijetlile su neke od najpoznatiji povijesnih zgrada, koncertnih i event dvorana diljem svijeta, a cilj je bio jedinstven – poručiti svijetu da je situacija alarmantna i da je potrebna hitna reakcija kako cijela event industrija ne bi kolabirala.

Ovoj globalnoj inicijativi naziva “Red Alert” pridružili su se i brojni hrvatski event profesionalci, a u znak podrške zasvijetlile su zagrebačka i pulska Arena te pulska tvrđava Punta Christo.

Hrvatsku event industriju čini 2.000 poslovnih subjekata s više od 12.000 zaposlenih, a godišnje generira 4,5 milijarde kuna prometa. Predviđanja stručnjaka kažu da će proći još cijela godina prije ponovnog pokretanja, stoga je potrebna hitna reakcija te donošenje nužnih mjera kako se cijela industrija ne bi potpuno urušila.

Foto: Loris Zupanc

Foto: Loris Zupanc

Pogođeni su koncerti, festivali, kazališta, sajmovi, kongresi i brojna druga događanja koja ili uopće ne mogu raditi ili mogu raditi uz brojne restrikcije i u drastično smanjenom kapacitetu publike koji u praksi onemogućuje rad i stvara ogromne financijske gubitke. Bez mogućnosti prihoda i uz nemjerljive gubitke, cijela je industrija pred potpunim urušavanjem te je nužna hitna reakcija Vlade RH, poručuju aktivisti iz event industrije.

Foto: Ivana Biškupić

Foto: Ivana Biškupić

Nijedan live event nije spektakl bez publike, sudionika koji daju tu posljednju emociju. Sada vas trebamo da budete naš glas, naša snaga, naši lobisti. Bilo da radite u event industriji ili jednostavno volite live evente, podržite nas, pridružite nam se, objavite fotku s nekog vama nezaboravnog live eventa, zacrvenite je, podijelite, lajkajte, a sve to uz hashtag #WeMakeEvents.


VIŠE O TEMAMAArena ZagrebArena PulaTvrđava Monte Christo
Povezano

Lenny Kravitz stiže u pulski Amfiteatar

Blue Electric Light Tour

Lenny Kravitz stiže u pulski Amfiteatar