Znanost kaže: Evo što (dokazano) privlači muškarce!

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 08.11.2014.

937

Ilustracija | Foto: Tom Ford

Ilustracija | Foto: Tom Ford

Plavuše ili brinete? Duga ili kratka kosa? Puno šminke ili prirodniji look? Evo što zaista (ne) privlači muškarce!

Što muškarci vole vidjeti na ženama, a što ne vole? Sigurni smo da ste ovo pitanje, u različitim varijacijama, pročitali bezbroj puta. Nepresušna tema koju će lifestyle portali 'cijediti' do kraja svijeta, i na koju po pravilu nude paket od 5 ili 10 random odabranih tipičnih odgovora, proganjat će vas do zadnjeg dana života. A vi ćete uvijek iznova klikati, u nadi da će vam se jednom ponuditi neki revolucionaran odgovor, postavljen na dobrim znanstvenim temeljima.

Mi vam nećemo pružiti tu toliko traženu revoluciju, ali ćemo se prisjetiti nekoliko najzanimljivijih rezultata znanstvenih istraživanja. To cijeloj priči daje kakvu-takvu težinu.

1. Boja kose

Brinete ispred plavuša | Ilustracija | Foto: Mango

Brinete ispred plavuša | Ilustracija | Foto: Mango

Plavuše se možda više zabavljaju, slobodno vrijeme provode u vicevima, usto i dobro zarađuju, ali u očima suprotnog spola ipak nisu najprivlačnije. Prema jednoj studiji iz 2008. godine, muškarci najviše vole brinete. Pritom većina ispitanih dužinu kose nije ocijenila kao nešto presudno.

2. Make-up

Ilustracija | Foto: Dolce & Gabbana

Ilustracija | Foto: Dolce & Gabbana

Evo još jednog dobrog razloga da na Instagramu objavite svoju #nomakeupselfie fotografiju. U sklopu istraživanja koje je proveo The Quarterly Journal of Experimental Psychology, ispitanim muškarcima pokazane su fotografije žena koje nose različite količine make-upa, a oni su onda birali najprivlačenije i najneprivlačnije. Iste fotografije pokazane su i ženama, a njihov zadatak bio je pogoditi što će se muškarcima svidjeti. Zaključak? Ispitane žene mislile su da muškarci vole vidjeti puno više šminke nego što su to rezultati istraživanja pokazali.

3. Muškarce privlače žene s dugim rukama

Nemate kilometarski duge noge poput brazilske manekenske milijunašice Gisele Bündchen? E pa, nema razloga za brigu! Duge ruke muškarcima bi mogle biti privlačnije od dugih nogu, bar ako je vjerovati ovom istraživanju iz 2010. godine.

> 5 stvari koje ON nikako ne želi vidjeti na TEBI

> 'MODNIH' stvarčica koje muškarci obožavaju na ženama


VIŠE O TEMAMAšto muškarci voleduge rukeboja koseplavušebrinete
Povezano