Plavuše zarađuju 7 posto više nego brinete, crnke ili crvenokose

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.04.2010.

186

Plavuše

Plavuše ili brinete? Pitanje svih pitanja zaintrigiralo je i britanski Economics Letters, koji tvrdi da plavuše zarađuju 7% više od smeđokosih djevojaka.

Plavuše

Plavuše, junakinje jeftinih viceva i vrsta koja, nažalost, lagano izumire, imaju razloga za optimizam! Prema jednom svježem istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji plavokose djevojke zarađuju 7 posto više od drugih žena.
Kako bi stvar bila još zanimljivija, plavuše su u boljoj poziciji čak i kada ne rade. Prema ovoj studiji, plavuše se udaju za muškarce koji zarađuju 6 posto više nego muževi njihovih tamnokosih ‘suparnica’.
U istraživanju koje je nadzirao University of Queensland sudjelovalo je čak 13 tisuća žena, ali znanstvenici još uvijek nemaju objašnjenje zašto su plavuše bolje plaćene od brineta i crnki.

“Plavuše slove kao atraktivnije nego tamnokose žene, ali su na glasu i kao manje inteligentne. Ipak, čini se da stereotip o ljepoti plavuša dominira nad onim o njihovom tobožnjem nedostatku inteligencije”, izjavio je za Telegraph Dr David Johnston, koji je vodio studiju.

VIŠE O TEMAMAplavušecrnkecrvenokoseboja koseUniversity of Queensland
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se