Žena osamdesetih u muzeju Zagreb 80's

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.09.2022.

0

Foto: Zagreb 80s Museum

Foto: Zagreb 80s Museum

Muzej Zagreb 80's u svojoj interaktivnoj 'vremenskoj kapsuli' koja posjetitelje vraća u nezaboravnu dekadu 80-ih predstavio je novi program za sezonu 2022/2023. - 'Žena 80s'

Na interaktivan način muzej je prikazao lifestyle zagrebačke žene u toj 'zlatnoj dekadi'. Gošća je bila Branka Vučetić Atletić, supervizor u kući visoke mode Cardin u 80-im, a danas osnivačica i mentorica Učilišta Profokus.

Foto: Zagreb 80s Museum

Foto: Zagreb 80s Museum

Branka nas je upoznala s malim tajnama modne špijunaže i raznim detaljima koji čine razliku između visoke mode i konfekcije. Iz vlastite je zbirke ustupila original kolekciju Pierre Cardin koju je stilistica Paula Veličković predstavila u vidu modne revije. Reviju su nosile stvarne zagrebačke žene i jedan muškarac koji su na zabavan način posjetiteljima dočarali te zlatne 80-e.

Posjetitelji su za vrijeme programa uživali u glazbenim hitovima osamdesetih, ali i pomalo zaboravljenim pićima kao što su gusti sa šlagom, Amaro, Pipi i sl. Nakon službenog programa uslijedilo je neformalno druženje, što su mnogi posjetitelji iskoristili za fotografiranje Polaroid retro fotoaparatom.

Foto: Zagreb 80s Museum

Foto: Zagreb 80s Museum

Program će se održavati svake subote u prostorijama muzeja Zagreb 80's Museum od 19 do 22, a iduće subotu bit će predstavljen street style 80-ih.


VIŠE O TEMAMAZagreb 80s MuseumosamdeseteBranka Vučetić Atletićmuzeji u Zagrebu
Povezano