Zavirite u obnovljeni Muzej iluzija u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.03.2023.

0

Preuređeni Muzej Iluzija

Preuređeni Muzej Iluzija

Uspješna globalna priča o Muzeju iluzija, koju su 2015. godine započeli poduzetnici Roko Živković i Tomislav Pamuković, nastavlja se na mjestu od kojeg je sve krenulo

Uz suvremeno preuređenje i sasvim nove eksponate, obnovljeni Muzej iluzija sada na već dobro poznatoj zagrebačkoj adresi u Ilici 72 nudi potpuno nova i drugačija iskustva.

Muzej iluzija

Muzej iluzija

Novi postav muzeja uključuje preko 70 eksponata koji će posjetiteljima omogućiti naizgled nemoguće, primjerice da hodajući po stropu pobjede gravitaciju ili da djeca u nekoliko koraka prerastu roditelje.

U novom postavu naći će se više atrakcija koje će ovom prilikom doživjeti svjetsku premijeru, pa tako u zagrebački muzej napokon stiže i najpopularniji eksponat ovog globalnog lanca, Vortex tunel, u kojem i oni najspretniji zaborave hodati.

Muzej iluzija

Muzej iluzija

Sve atrakcije i dalje imaju i zabavnu i edukativnu funkciju, a nakon što posjetitelje svih dobnih skupina natjeraju da u nevjerici protrljaju oči, eksponati će ispričati priču o tome kako funkcioniraju ljudski mozak i osjetila.

Preuređeni Muzej Iluzija

Preuređeni Muzej Iluzija

Do sada su brojne metropole prepoznale potencijal ovog originalnog koncepta pa je diljem svijeta otvoreno čak 42 Muzeja iluzija, a među njima su i poznate destinacije kao što su New York, Pariz i Dubai.

"Jako smo sretni što ćemo zagrebačkoj publici predstaviti svoj najatraktivniji muzejski postav do sada. Za ovaj smo muzej posebno emotivno vezani jer je iz njega krenulo naše osvajanje svijeta, a renovacija je neka vrsta zahvale sredini iz koje potječemo i domaćoj publici koja nas je prihvatila i podržala u samim počecima rada muzeja. Velika hvala Zagrepčanima i njihovim gostima na svakoj posjeti Muzeju iluzija od 2015. do danas", rekao je Roko Živković, suosnivač Muzeja iluzija.

Muzej iluzija

Muzej iluzija

Zagrebačka će publika u novom izdanju popularnog muzeja ponovno imati priliku kroz zabavu i smijeh iskusiti fascinantne eksponate koji oduševljavaju ljubitelje iluzija i mozgalica diljem svijeta.

Doživite nevjerojatno svakim danom od 9 do 22 i uvjerite se da ništa nije kako se čini, osobito ne u Muzeju iluzija.


VIŠE O TEMAMAmuzeji u ZagrebuMuzej iluzijaRoko ŽivkovićTomislav Pamukovi
Povezano