Vjeruju li influenseri u ono što promoviraju? Budi sljedbenik!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.02.2019.

16

Dieselova kampanja za proljeće/ljeto 2019.

Dieselova kampanja za proljeće/ljeto 2019.

S ironičnim preokretom u proljetnoj kampanji Diesel slavi fenomen sljedbenika i obožavatelja na internetu

Diesel je lansirao novu, proljetnu kampanju pod pomalo ironičnim nazivom "Budi sljedbenik". Danas svi žele biti influenseri. Postati poznat na društvenim medijima vodi ka brzoj slavi i velikom bogatstvu. Ali, hoće li potrajati? I još važnije, jesmo li sigurni da influenseri vjeruju u ono što promoviraju?
Imajući to na umu, Diesel se fokusirao na klišeje društvenih medija naglašavajući gdje je stvarna moć: u rukama i feedu sljedbenika. Diesel ne osuđuje influensere – nego  gleda fenomen društvenih medija kroz drugačije povećalo.


U skladu s pravilom kršenja pravila, Diesel je osmislio kampanju s influenserima koji s dozom samoironije prikazuju Instagram život.Jennifer Grace @thenativefox, Kristen Crawley @kristennoelcrawley, blizanke @amixxamiaya i @ayaxxamiaya, Elias Riadi @eliasriadi i Bloody Osiris @bloodyosiris, prepoznali su pretjerivanje u svojem virtualnom životu – i svi su ok s malo šale na vlastiti račun.Možemo vidjeti nekoliko epizoda Insta poznatih ljudi u neprimjerenim ili nezgodnim situacijama – a nakon toga slijedi isječak o običnim ljudima koji žive opuštene živote i zabavljaju se u svojim Diesel trapericama.

Foto: Diesel

Foto: Diesel

Sveukupni kreativni koncept i izvedbu kampanje potpisuje Publicis Italy.

VIŠE O TEMAMADieselinfluenseridruštvene mreže
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se