Večer s Leonardom Cohenom ponovno u Kerempuhu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.03.2022.

0

Večer s Cohenom

Večer s Cohenom

Na neka stara vremena, barem one ljepše momente, podsjetit će nas Večer s Cohenom koja će održati u petak, 1. travnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Točno tri godine nakon što nas je napustio jedan od najvećih glazbenika i pjesnika, Leonard Cohen, u studenom 2019. u Kerempuhu se dogodio jedan od onih antologijskih koncerata koje je teško opisati riječima. Maja Posavec, Ivan Kapec i bend priredili su večer za pamćenje, a to što je koncert bio rasprodan čak tri tjedna ranije, nagovještavalo je da će biti baš tako.

Svijet se otada stubokom promijenio. Na neka stara vremena, barem one ljepše momente, podsjetit će nas Večer s Cohenom koja će održati u petak, 1. travnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta. Na dan koncerta ako ih ostane koštat će 120 kuna, a kupiti se mogu i online na službenoj stranici kazališta.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, i ovaj put uz pomoć cijelog benda kojeg čine Jurica Štelma, Borko Rupena i Mario Bočić, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove. Posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema, to je već dokazano. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer tu već godinama nastupa u brojnim kazališnim komadima.


VIŠE O TEMAMALeonard CohenMaja PosavecIvan KapecKerempuh
Povezano