U čemu je tajna maske za kosu koju Hrvatice obožavaju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.09.2021.

0

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Glavne edukatorice za K18 Hrvatska donose savjete kako pravilno nanijeti proizvode, s kojima će kosa postati mekša, snažnija i zdravija nego ikad prije

K18 Hair donio je za sobom pravu beauty revoluciju, koja je pomela čitavu planetu, pa tako i Hrvatsku, gdje je stigao krajem lipnja ove godine. Oduševljeno su ga prigrlile brojne beauty entuzijastice, koje su ga odmah uvrstile u svoju rutinu. Posebnost ovog proizvoda leži u njegovoj jednostavnosti korištenja – tek 4 minute potrebne su kako bi se kosa transformirala u zdravu, sjajnu i pomlađenu verziju – ali i sjajnim rezultatima i nenadmašnoj efikasnosti.

K18 koristi radikalno drugačiji pristup od tradicionalnih proizvoda. Naime, tradicionalni proizvodi za njegu kose samo prikrivaju štetu; regeneratori prekrivaju kosu uljima, dajući joj površinsku hidrataciju i sjaj, dok tretmani za oštećenu kosu rade poput unutarnjeg ljepila, ostavljajući kosu snažnom, ali krhkom, pružajući pritom samo privremene rezultate. K18 je prvi proizvod, ujedno i leave-in, koji istinski zacjeljuje kosu iznutra prema van. Nastao je na temeljima biomimetike - što znači u našem slučaju da kosa prepoznaje K18 peptid kao prirodan sastojak jer imitira prirodnu strukturu kose (sljedove aminokiselina ) poveznica keratinskog lanaca. On je kao posljednji dio slagalice koji povezuje oštećene dijelove keratinskih lanaca, prekinute uslijed izbjeljivanja, bojanja i drugih kemijskih tretmana, ostavljajući kosu mekanom, glatkom, snažnom i lepršavom. Njegovo djelovanje je bolje i rezultati dramatičniji – što je oštećenje kose veće.

K18 formula sadrži patentiranu tehnologiju koja se razvila iz analize 1242 dekapeptida, koji pokrivaju čitav keratinski genom (vlaknasti strukturni protein od kojeg se kosa sastoji). Jedan od njih se posebno izdvojio - K18 Peptide™. prodire u središte svake oštećene vlasi te zahvaljujući svojoj savršenoj veličini i strukturi, povezuje prekinute lance i obnavlja disulfidne veze. K18 Hair proizvodi formulirani su bez sulfata, parabena, ftalata, silikona, umjetnih bojila, natrijevog klorida, formaldehida i formaldehida. Također su vegan i cruelty free.K18 Hair dolazi u dva oblika – kao maska za kosu i kao sprej. Oba proizvoda iznimno su jednostavna za korištenje, a vrlo je važna njihova pravilna upotreba, kako bi krajnji rezultat bio što bolji i efikasniji. Način korištenja ovih proizvoda pobliže su objasnile Anamarija Uroić, vlasnica frizerskog salona Raptur Hair i Vlasta Lončar, vlasnica frizerskog salona Hair Salon Infinity, koje su ujedno ambasadorice za K18 Hrvatska. Objasnile su kako se sprej koristi isključivo u salonima te da se nanosi na vlažnu kosu prije kemijskog tretmana (bojanje i sl.).

K18 Hair

K18 Hair

Sprej pomaže kosi 'izdržati' sve napore koji ju očekuju u daljnjim koracima, poput bojanja, blajhanja i sl. Maska je završni dio cjelokupnog procesa, a nanosi se na ručnikom prosušenu kosu, nakon svih prethodnih koraka, a prije feniranja. Potrebna je vrlo mala količina maske, od vrhova prema korijenu, a nakon nanošenja potrebno je pričekati 4 minute kako bi sastojci počeli djelovati. Nakon isteka 4 minute, bez ispiranja, može se nastaviti s oblikovanjem kose po želji. Maska je također namijenjena i za kućnu upotrebu, a stavlja se na kosu nakon šamponiranja, na ručnikom prosušenu kosu te se potom čeka 4 minute prije daljnjeg stiliziranja. Naglasile su kako se prvo koristi 4 – 6 uzastopnih pranja, nakon čega je potrebno svaka 3-4, jer će u suprotnom željeni rezultati izostati.


VIŠE O TEMAMAK18 Hairnjega kosestyling kosemaske za kosu
Povezano