Tri pravila za savršene ljetne valove u kosi

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.07.2021.

0

Foto: Keune

Foto: Keune

Dok se odmaramo i punimo baterije, bitno je ne zanemariti zdravlje kose i učiniti sve da naša kosa jesen dočeka zdrava

Mi smo jedva dočekali sezonu godišnjih odmora, ali naša kosa ne. Sunce, morska sol, vjetar i pijesak za kosu su vrlo štetni, a kao rezultat često nastaje suha i oštećena kosa. Dok se odmaramo i punimo baterije, bitno je ne zanemariti zdravlje kose i učiniti sve da naša kosa jesen dočeka zdrava. Iako je kosu najlakše zavezati u messy bun, ljeto ne znači da naša kosa ne može izgledati zdravo i zavodljivo.

Za sve one koji imaju problem suhe i oštećene kose stručnjaci iz Keune Haircosmetics donose odlične vijesti: Care Vital Nutrition linija vraća život kosi oštećenoj od raznih kemijskih i mehaničkih oštećenja, pa će zato u život vratiti i kosu oštećenu od sunca i morske soli. Tako hidratizirana kosa vrlo se lako, u samo tri koraka, oblikuje u savršene ljetne valove.  

Pranje kose

Nakon cjelodnevnog uživanja na plaži često znamo preskočiti ovaj korak. Da vaša kosa zablista, a valovi u kosi budu besprijekorni kao i oni morski, ovaj korak je vrlo bitan. Vital Nutrition šampon obnovit će ravnotežu vlažnosti kose, a Vital Nutrition regenerator vratit će kosi sjaj, zagladiti je i olakšati raščešljavanje. Kombinacijom ovih dvaju proizvoda kosa dobiva infuziju proteina i spremna je za sljedeći korak.

Zaštita kose od topline

Ne zaboravite da prije oblikovanja valova peglom ili uvijačem kosu treba zaštititi od topline. Vital Nutrition Termal Cream nanesite na vlažnu kosu prije oblikovanja. Ne samo da će kosu zaštiti od topline već će u kosi zadržati i svu prethodno nanesenu njegu.

Oblikovanje valova

Dok se uvijač za kosu grije, na još uvijek vlažnu kosu preporučljivo je nanijeti Vital Nutrition Protein Spray koji će kosu dodatno hidratizirati, pomoći u raščešljavanju, dati joj sjaj i zaštititi vlasište i kosu tijekom procesa oblikovanja. Kada je kosa potpuno suha, krenite s oblikovanjem kose. Savjetujemo da pramenove krenete uvijati u visini očiju kako bi dobili sto opušteniji izgled. Na kraju četkom lagano prođite kosom da se valovi razdvoje i imate savršenu ljetnu frizuru, a kosa je zdrava i nahranjena.


VIŠE O TEMAMAnjega koseKeuneljetne frizureKeune Care Vital Nutritionvalovita kosa
Povezano