Borna Rajić. Što reći? Koju poruku poslati?

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 24.03.2012.

23

Borna Rajić @ Cro A Porter

Borna Rajić @ Cro A Porter

Treća večer Cro A Portera donijela je revije nekih od vodećih imena hrvatske mode, poput Borisa Pavlina, Elfsa i Zorana Aragovića, ali i neviđen show Borne Rajić

Treću večer ovosezonskog Cro A Portera otvorila je revija domaće senzacije - Elfsa, koji su i ovaj put priredili show večeri s plesačicama i neizostavnim izlaskom na kraju s Jelenom Rozgom. Glavnu ulogu u ovoj kolekciji imao je tropski printevi, dakle - egzotično voće, palme, papige i tome slično.
> Elfsi: Ne privlači nas roba koja će stajati u muzeju!
> Profil Elfsa u Fashionpediji

Zoran Aragović

Zoran Aragović

Bilo je nekoliko slatkih lepršavih haljinica u pastelnim bojama, ali u centru pozornosti su bile ultrakratke i ultrauske haljinice od rastezljivog džerseja s već spomenutim uzorcima, što je po našem mišljenju izgledalo jako jeftino. A nije nedostajalo ni šljokica. Elfse ili volite ili ne volite, ali činjenica je da oni imaju svoju vjernu klijentelu željnu estradnog looka.

Buntovni Zoran Aragović

Zoran Aragović odlučio se poigrati (ne)bojama, crnom i bijelom, kako bi još više naglasio psihodelične uzorke i jarke tonove. Dominiraju tkanine s različtim reljefnim teksturama, šljokice, te igra krutim i lepršavim materijalima. Bilo je nekoliko vrlo upečatljivih komada, poput kratke crne jakne sa zakovicama, dugog žutog mantila i bijele clutch torbice s resicama. Pojavljuju se i lepršave maksi haljine s velikim printom koje su kao stvorene za ljetne vrućine. "BMS djevojka ove sezone je buntovna, ide protiv svih pravila i živi život poput prave rock zvijezde!", kako je poručio sam dizajner.

Nešto nije bilo u redu s tim krojevima i materijalima

Monika Sablić donijela je u Zagreb pravu dalmatinsku atmosferu kako bi što bolje predstavila svoju kolekciju, dakle s dalmatinskom glazbom (točnije - mjuzom iz sapunica), te starim splitskim razglednicama koje su uzurpirale ekran. O samoj kolekciji se i nema nešto posebno za reći... Nude i bijeli tonovi, lepršavi materijali - ništa što se ne može pronaći u Zari. No fascinantno je to kako je na nekim manekenkama ta odjeća loše stajala; vjerojatno je bila loše šivana ili glačana. Nešto nije bilo u redu sa tim krojevima i materijalima. Kao da su pojedini komadi šivani zadnji čas, pa se nije to stiglo napraviti kako treba... Ni na prošlom Cro A Porteru nije bilo ništa bolje, tako da se zaključak nameće sam.

Zvijezda je rođena

Borna Rajić. Što reći? Koju poruku poslati? Nismo očekivali da bi mogla nadmašiti svoju prošlu kolekciju, također prikazanu na Cro A Porteru, ali - bilo je to u najmanju ruku tu negdje.

Kreacija Borne Rajić

Kreacija Borne Rajić

Borna kao da živi na nekom svom planetu gdje je normalno spajati havajski print, žarkoružičaste hulahopke, lakirane cipele i krzno lisice. Izgledalo je kao da su se ljeto i zima žestoko posvađali, te se ne zna tko na kraju pobjeđuje. Mješavina doslovno svega i svačega. Krzno je na trenutke izgledalo degutantno, jer su to bile cijele lisice s repom i glavom, te još obojane i prebačene manekenkama preko ramena. Vrh revije bila je neka ogromna lopta s printom riba, a koja je valjda trebala simulirati neki akvarij ili ocean, no više je sličila na globus. Svakako kreacija za samu antologiju hrvatskih modnih nebuloza!

Jasno nam je da nju nije briga za kritike ni za mišljenja nekih tamo modnih portala, no nameće se pitanje: za koga ona to uopće radi? Jedina osoba na kojoj smo vidjeli njene kreacije je upravo ona, Borna Rajić, tako da nam nije baš jasno u čemu je trik. Prošli put tematski se vezala uz kuhinjskew stolnjake (ili kako je ona rekla - odmor u Francuskoj), ovaj put otputovala je na Havaje... Pitamo se što je sljedeće. Možda kaubojski filmovi ili meksičke narodne nošnje? Ili put u svemir? Kod Borne se nikad ne zna.

Pavlin solidan, ali bez WOW efekta

Revija Borisa Pavlina protekla je u retro tonu, čime je, osim odjeće, pridonijela i glazba. Dizajner je upotrebljavao mnoštvo čipke, šljokica te 'nude' i bijele boje. Kolekcija je bila lijepa, ali izostao je onaj WOW efekt koji obično prati Pavlinove revije. Najimpresivnija haljina bila je ona koja je otvorila reviju, čiji je gornji dio (od bokova na gore) bio sačinjen od smeđih kožnih cipela. Jako zanimljivo i vjerojatno nimalo lako za napraviti.


> Druga večer CAP-a: Povratak pret-a-portera!

> Prva večer Cro A Portera: I muškarci nose suknje!

VIŠE O TEMAMACroAPorterElfsZoran AragovićMonika SablićBorna RajićBoris Pavlin
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se