Prva večer Cro A Portera: I muškarci nose suknje!

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 22.03.2012.

18

Dioralop

Dioralop

Prvog dana Cro A Portera vidjeli smo odlične kapute Ksenije Vrbanić, žestoku priču Andreje Bistričić i Maje Merlić, lepršave košulje i haljine Madame Demode te plavu mušku kolekciju Tomislava Bahorića

Ovosezonski Cro A Porter osim dobre mode donosi i neke promjene. Prvi dan je održan u Laubi, kući umjetnosti i mode, gotovo u samom centru grada. Kao drugo, ali nikako i manje važno, event traje četiri umjesto standardnih tri.
Dioralop

Dioralop

Većina uzvanika bila je oduševljena lokacijom, a pošto će sljedeća tri dana biti održana u Westgateu, možda bi bilo dobro da organizatori razmisle o trajnom preseljenju u Laubu, jer shopping centar na zapadu Zagreba kao lokacija za revije većini nikada nije baš 'sjeo'.

Odlični kaputi Ksenije Vrbanić

Ksenija Vrbanić je sa svojim brandom XD Xenia Design otvorila Cro A Porter, te predstavila vrlo dobru, pomalo retro kolekciju u kojoj je ovaj put bilo dosta žarkih boja, što je neobično za dizajnericu tradicionalno sklonu crnoj boji. Bilo je i crnih kreacija, ali onda su većinom bile iskombinirane sa ružičastim hulahopkama. Upečatljivi su bili odlični kaputi te puno drapiranih krojeva koji su cijeloj kolekciji dodali cool vibru.
 

Jelena Aleksić - ništa spektakularno

Mlada dizajnerica Jelena Aleksić pokazala je muško-žensku kolekciju punu optmističnih, žarkih boja, te sjajnih umjetnih materijala koji su povremeno izgledali pomalo 'trashy'. Na trenutke nam se činilo da se dosta stvari u kolekciji ponavlja, a dojam je popravila duga šumskozelena haljina. Sve u svemu - ništa spektakularno.

Dioralop za žestoke dečke koji su sigurni u svoju seksualnost

Andreja Bistričić i Maja Merlić, koje zajedno rade pod imenom DIORALOP, nastavljaju oduševljavati svojom kreativnošću. Radi se zapravo o istoj kolekciji koju su predstavile prošle sezone, ali sada nadopunjenoj muškim komadima, pa smo ponovno vidjeli krpice za jesen/zimu. Svejedno je to bila prava hardcore kolekcija, za žestoke dečke koji su sigurni u svoju seksualnost i ne boje se obući suknju. To potvrđuje i izbor modela koji su svi redom imali piercinge i tetovaže. Prevladavaju crna boja i zemljani tonovi s neobičnim printevima, a kao neizostavan modni dodatak za muškarce nameće se ruksak.

Lepršave košulje i cvjetni uzorci Madame Demode

Madame Demode i Tamara Bombardelli poigrale su s prorezima na odjeći te tako stvorile prilično zanimljive komade koji će zaintrigirati svakoga. Vidjeli smo puno divnih lepršavih košulja i haljina, a od boja prevladavaju one pastelne, ali i popularni nude tonovi. Cvjetni print je također neizostavan dio vizije ovih dzajnerica, kao i zipper detalj na leđima.

Plava kolekcija Tomislava Bahorića

Tomislav Bahorić je ovaj put odlučio plavu boju učiniti zvijezdom svoje revije. Naime, cijela kolekcija je plava, a zanimljiva je i njegova igra slojevima i prozirnim materijalima. Kroz kolekciju se provlači i kombinezon na jedno rame, koji ovaj dizajner očito vidi kao novi trend za muškarce koji vole modu.

VIŠE O TEMAMACroAPorterKsenija VrbanićJelena AleksićTomislav BahorićMadame DemodeTamara BombardelliAndreja BistričićMaja MerlićLauba
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se