Druga večer CAP-a: Povratak pret-a-portera!

Piše: Dunja Lacković, Zagreb
Objavljeno 23.03.2012.

0

Revija modne kuće Image Haddad

Revija modne kuće Image Haddad

Kreativni tim Cro A Portera pokazao je da Westgate, unatoč brojnim kritikama, može biti itekako atraktivna lokacija, dok nas je sjajni Image Haddad podsjetio da hrvatskoj modi fali kvalitetnih pret-a-porter kolekcija.

Druge večeri ovogodišnjeg proljetnog izdanja Cro A Portera, taj najveći domaći modni događaj vratio se u svoju bazu od posljednjih nekoliko sezona, shopping centar Westgate. Pod dojmom prve večeri izraženog artističkog naboja dobivenog kombinacijom prikazanih kolekcija i izuzetnog prostora,  skeptično smo pretpostavili da nas očekuje uobičajeno, već viđeno, kaotično konfekcijsko ozračje. No, kreativni tim Cro A Portera ni ovaj puta nije zakazao, izazvavši oduševljenje potpunom transformacijom prostora u odnosu na dosadašnje sezone i time još jednom dokazao da se reputacija gradi od najsitnijih detalja.

Nosivo, pristupačno, a opet tako posebno... Image Haddad!

Večer je otvorila revija modne kuće Image Haddad, čije modele već  dugo nismo imali prilike vidjeti na pisti. Omiljena, i jedna od rijetkih domaćih pret-a-porter linija uopće, proljetna kolekcija Zrinke Haddad ponovno je potvrdila i zašto je tome tako.

Sjajna kolekcija branda Image Haddad

Sjajna kolekcija branda Image Haddad

Zrinka Haddad majstorica je u kreiranju odjeće koju jednako vole sve generacije žena, a njezin prepoznatljiv potpis vidljiv je u svakom modelu. Od lepršavih tunika i bluza, kratkih i dugih haljina, do nezaobilaznih hlača i sakoa, uz prevladavajuće jarke boje, Zrinka svakom komadu daje dozu ženstvenosti, romantike, ali i seksepila. Nosiva, pristupačna, a opet tako posebna, odjeća Image Haddada nezaobilazna je točka hrvatskog modnog dizajna i tržišta.

Sonja Lamut oduševila

Prošlogodišnje debitantice Jelena Aleksić i Sonja Lamut, ove su sezone bile u nezavidnoj poziciji dokazati da su upravo one bile pravi izbor za nova lica na hrvatskoj modnoj sceni. I dok se u toj misiji Jelena Aleksić i nije baš najbolje snašla, kako smo svjedočili prve večeri, Sonja Lamut oduševila je svojom novoprikazanom kolekcijom. Jednostavnim i čistim linijama, Sonja je u novim modelima prikazala svoje viđenje elegancije, i naoko klasičnim komadima dodala svoj nenapadan, ali primjetan štih. Izarzito meka kolekcija, konceptualno zaokružena, budi želju za slaganjem bezbroj međusobnih kombinacija prikazanih komada.

Urbana kolekcija s dozom romantike

Iako mlada, Jasmina Arnautović, sa svojim brandom JET LAG, već je postala poznato lice Cro A Portera i hrvatske modne scene. Novost koju JET LAG donosi ove sezone Jasminina je suradnja sa dizajnericom Majom Vigej. Prikazana je prava proljetna kolekcija, mladenačka, urbana, s dozom romantike i već prepoznatljivim potpisom. Osim o dizajnu, Jasmina vodi računa i o funkcionalnosti modela, što je još jedan plus ove pomalo ‘edgy’ kolekcije.

Ženstvenost na tropskim vrućinama

Anamarija Asanović svojim radom polako ali sigurno zaokreće na pravi put. Prikazanom ljetnom kolekcijom nazvanom ‘Welcome to Saint Tropez’ kao da je nakratko uspjela unjeti dašak ljetnog povjetarca u umjetni zatvoreni prostor. Pastelnim tonovima, jednostavnim krojevima i laganim materijalima, probudila je u svojim modelima pravi ljetni duh. I u dnevnim i u večernjim modelima pokazala je da se i na tropskim vrućinama, uz udobnost, može zadržati i ženstvenost.

Matija Vuica dosljedna sebi

Za kraj druge večeri publici je novu kolekciju svojih haljina prikazala Matija Vuica. Paletu večernjih haljina ovaj puta krase prozračni, lepršavi krojevi, što je uz dodatak prelijevajućih živih boja svojevrstan pomak u dosadašnjem Matijinom radu. No, istovremeno ona u novoprikazanim modelima ostaje dosljedna sebi, a kombinacija inovativnosti i dosljednosti jedan je od pokazatelja kvalitetnog i iskusnog dizajnera, što Matija  svakako jest.


VIŠE O TEMAMACroAPorterImage HaddadJasmina ArnautovićAnamarija AsanovićMatija VuicaSonja Lamut
Povezano