Travanjske kombinacije poznatih Hrvatice

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.04.2021.

0

Ana Vilenica. Foto: John Pavlish

Ana Vilenica. Foto: John Pavlish

Izložbu su posjetile i brojne poznate osobe iz javnog života poput Matije Vujice, Damira Hoyke, Mare Bratoš, Ane Vilenice, Ana Marije Ricov, Nataše Mihaljčišin...

Izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carsten Sandera povodom Dana Europe u Zagrebu predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti, a ostaje otvorena do 8. svibnja
Matija Vujica

Matija Vujica

Sinoć je u Francuskom paviljonu otvorena izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carstena Sandera. Izložba je otvorena povodom ovogodišnjeg Dana Europe, a domaćini izložbe su veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Glavni partner projekta je Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu. Otvorenju izložbe prisustvovao je te pozdravio okupljene i sam autor.
Iva Vitić Gameiro

Iva Vitić Gameiro

Tijekom razdoblja od oko tri mjeseca 2020., autor i fotografski umjetnik iz Düsseldorfa Carsten Sander svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU-a u kojima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti. Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici – ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe.

Ana Maria Ricov

Ana Maria Ricov

Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje.

Anđela Ramljak

Anđela Ramljak

Sander je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

Marija Kulušić

Marija Kulušić

Nataša Mihaljčišin

Nataša Mihaljčišin

Izložbu su posjetile i brojne poznate osobe iz javnog života poput Ive Vitić Gameiro, Matije Vujice, Damira Hoyke, Mare Bratoš, Ane Vilenice, Ana Marije Ricov, Nataše Mihaljčišin i brojnih drugih.

Paulina Jazvić

Paulina Jazvić

Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. svakim danom od 12.00 do 20.00 sati u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25. Izložba je besplatna za sve posjetitelje.

VIŠE O TEMAMACarsten SanderMatija VujicaMara BratošAna VilenicaAna Marija Ricov
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se