Što nam donosi Schwarzkopf Cro A Porter Avantgarde

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.09.2014.

1

1. listopada u Muzeju automobila Ferdinand Budicki na programu je Cro A Porter Avantgarde

Ovosezonski projekt Schwarzkopf Cro A Porter započinje dijelom programa nazvanim Avantgarde, svojevrsnim smjerom koji poznavatelji mode prepoznaju kao specifičan modni izražaj dizajnera nesklonih klasičnom i komercijalnom poimanju mode.

Već dugi niz godina upravo Cro A Porter njeguje ovaj izričaj i posebnu pažnju te naglasak daje  skupini dizajnera koji se na teži način bore za svoje mjesto i put do konzumenata ovog stila. No, samim tim, riječ je o zahtjevnoj modnoj publici koja promišlja o modi i osobnom stilu na individualniji način, često puta nesezonski, iako se same kolekcije prikazuju uz bok trendovskim.

Cro A Porter tako već dugi niz godina prezentira javnosti doajenku domaće modne scene i sigurno najuspješniju hrvatsku dizajnericu van granica XD Xeniju design.

Sprit by T.B. mladog Tomislava Bahorića također suvereno kroči svoj modni puta pa se njegove kolekcije mogu pronaći na policama koncept dućana u Dubaiu i Ljubljani. Iako je ovdje riječ o muškoj modi,Tomislav je uspio izazvati jednaku pažnju publike i naklonost kupaca koji preferiraju žensku modu te se njegove kolekcije s nestrpljenjem očekuju!

Etna Maar je brand koji rado nose zagrepčanke, ali se također redovito predstavlja na sajmovima za dizajnere koji su u procesu afirmacije te se razvija u smjeru sa širokom kolekcijom koju često nadopunjava sjajnim pletivima te dodacima poput torbi i nakita.

Vedrana Mastela predstavila se publici na Schwarzkopf Cro A Porteru nakon pobjede na Fashion incubatoru, natjecanju za mlade dizajnere gdje se istaknula svojom ženstvenošću i razradom detalja na nesvakidašnji način.

Mladi Mario Vijačkić, neopterećen komercijalnom stranom kolekcija koje prikazuje, s obzirom da je još uvijek student Tekstilno tehnološkog fakulteta, oduševljava formama i dizajnerskim rješenjima pomalo futurističkog dojma,uz prisustvo prikrivenog seksipila, netipičnog za Avangardni modni izričaj.

Even east, brand Vedrana Srdelića, eklektičnog ekscentrika, milanskog studenta,svojom prvom kolekcijom ostavio je snažan dojam. Neprilagođen i spreman na eksperimentiranje zasigurno će nam priuštiti još iznenađenja na predstojećem projektu!

Seriju fotografija s temom Avantgarde potpisuje mladi fotograf Franjo Matković, čija se karijera razvija nevjerojatnom brzinom, zahvaljujući njegovom sofisticiranom pristupu i razradi detalja snimanja,vidljivom na svakoj fotografiji.

Make up: Ivana Bilandžija Billy za Illamasqua, kosa: Nikola Blažinić, styling: Mario Vijačkić, model: Antonia Solar / Talia model.VIŠE O TEMAMASchwarzkopf Cro A PorterCroAPorterFranjo MatkovićTomislav BahorićXD Xenia DesignEtna MaarVedrana MastelaMario VijačkićVedran SrdelićAntonia Solar
Povezano