Što donosi suradnja Martine Herak i Lee Horvat

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.03.2021.

0

Foto: Luka Lajić

Foto: Luka Lajić

Dvije domaće dizajnerice, Martina Herak i Lea Horvat, predstavljaju zanimljivu suradnju svojih naizgled različitih brandova

Modni brand Svoya, iza kojeg stoji Lea Horvat, i modna dizajnerica Martina Herak odlučile su se na zajedničku suradnju kroz koju su pokazale kako dva naizgled stilski različita brenda mogu imati zajedničku poveznicu.

Obje dizajnerice utjelovljuju  aktualne pristupe u modi poput održivosti, prirodnih materijala te pametne kupovine. Posebnost izrade njihovih kolekcija je ručni rad kao i potpuna proizvodnja u Hrvatskoj zahvaljujući kojoj su svi komadi unikatni. Ovo je svakako velika poveznica između Lee i Martine koje se ovoj suradnji jako vesele.
 
Lea je nedavno došla na ideju da svoje vrlo zanimljive odjevne komade upotpuni i potpisom dizajnerice Martine Herak, već poznatom imenu na domaćoj modnoj sceni. Naime, dok Martinin stil definiraju monokromatika, asimetrija i pretežito zagasiti tonovi, Lein stil definiraju boje, uzorci, lepršavost i zaigranost.
 
Foto: Luka Lajić

Foto: Luka Lajić

Cijelu je priču, između ostalih prepoznala i Lea koja je odlučila jednostavne komade obogatiti s novim vizualnim elementima iza kojih stoji prepoznatljiv stil dizajnerice Herak. Riječ je o monokromatskim haljinama od viskoze s ušivnom trakom kojom se haljina može oblikovati i stilizirati na više načina koje je Herak, na posljetku, ručno oslikala. Haljine dolaze u dvije veličine uz mogućnost custommade prilagodbe veličina i u tri boje (crnoj, bijeloj i sivoj).
 
Foto: Luka Lajić

Foto: Luka Lajić

"Naša suradnja nije samo spoj dva različita stila, već i dokaz da se kreativci međusobno moraju uvažavati, jedni drugima pomagati i surađivati. Iako je domaće tržište malo, vjerujem kako za dobre ideje uvijek ima prostora. Brand 'Svoya' pratim od samih početaka i nemoguće je bilo ne uočiti autentičnost u Leinim kreacijama, no prije svega, osvojila me svojom energijom. Bez obzira što njegujemo različite stilove, privatno smo vrlo slične. Zato me ova suradnja posebno razveselila.“, objasnila je Martina Herak.
 
Foto: Luka Lajić

Foto: Luka Lajić

Sigurni smo kako će se ovi zanimljivi odjevni predmeti u kombinaciji dvije kreativke koje je zbližila, između ostalog, ljubav prema estetici i umjetnosti naći u svim ormarima ljubiteljica domaćeg unikatnog dizajna.

Haljine se mogu naručiti online putem službene Svoya web stranice te pronaći u prodajnim prostorima dizajnerica.


VIŠE O TEMAMAMartina HerakLea HorvatSvoya
Povezano