Stiže novi Lenovo ThinkPad Tablet

Piše: CroModa.com, Zagreb
Objavljeno 23.09.2011.

0

Lenovo ThinkPad Tablet

Lenovo ThinkPad Tablet

Najavljen u srpnju, a početkom listopada dostupan u notebook centru Mikronis, novi Lenovo ThinkPad Tablet korisnicima donosi superiorni doživljaj multimedije i zabave uz značajke svojstvene svim ThinkPad uređajimaKarakteristike uređaja sigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije, jer dvojezgreni 1GHz procesor NVIDIA Tegra 2 omogućuje napredni multitasking i značajno brže pregledavanje Interneta s uključenim Adobe Flash Playerom, dok niska potrošnja procesora produljuje trajnost baterije koja je procijenjena na 8 sati. Zaslon veličine 10.1” WXGA (1280x800) karakterizira hvaljena IPS tehnologija prikaza te široki kut vidljivosti od 178 stupnjeva i praktički neuništivo zaštitno staklo Corning Gorilla Glass.
 
Ipak, tako velik ekran ne podrazumijeva nužno i sličnu težinu uređaja, tablet Lenovo ThinkPad težak je samo 742 grama, a njegovoj uporabi u pokretu ili izvan ureda pridonosi i dodatna olovka (digitizer pen), USB i SD utori pune veličine te mini-HDMI za spajanje na vanjske projektore i monitore za prikaz slike ili videa u 1080p rezoluciji. Kamera razlučivosti 2mp s prednje, te ona razlučivosti 5mp sa stražnje strane uređaja, omogućuju video pozive, snimanje fotografija i videa. Ti će se sadržaji lako podijeliti s ostalim korisnicima putem Interneta jer je dostupna WiFi veza, kod odabranih modela moguće se spojiti i putem 3G mreže, a moguće je povezivanje i putem Bluetootha.
 
U ponudi Mikronisa bit će dostupni modeli s internom memorijom od 16GB, 32GB i 64GB te 1GB radne memorije, koja je dostatna za rad sa svim poslovnim i multimedijalnim aplikacijama.

Operativni sustav Andorid koji je sve prisutniji kod mobilnih uređaja i tableta, trenutačno u verziji 3.1 dostupan je i kod Lenovo ThinkPada, a veliki broj predinstaliranih aplikacija donosi korisnicima kvalitetne sadržaje za posao i zabavu. Lenovo ide i korak dalje, pa osim s Android Marketa koji nudi brojne različite aplikacije, korisnici mogu i s Lenovo App Marketa preuzeti posebno odabrane aplikacije poslovnog i zabavnog karaktera. Uz to, korištenjem aplikacije AppVerse, korisnici se lako umrežuju s prijateljima i poznanicima, dobivajući uvid u aplikacije koji oni rado koriste i preporučuju.   

Kao i ostali ThinkPad uređaji, koji se od svojih početaka odlikuju sigurnošću i mogućnošću jednostavne integracije u poslovne mreže, i ovaj uređaj  naglašava te karakteristike. Tako dolazi s predinstaliranom aplikacijom Computrace, koja će blokirati tablet ukoliko je ukraden ili izgubljen. Ostale sigurnosne funkcije su i virtualni desktop Citrix Receiver, jednostavne zero-touch instalacije pomoću aplikacije  LanDesk te podrška za sigurni e-mail račun putem aplikacije Good Technology.  

Korisnici će od početka listopada u Mikronisu moći birati između svih modela iz Lenovo ThinkPad Tablet linije, a svoje će uređaje moći dodatno opremiti s raznim dodacima kao što je zaštitna futrola ThinkPad Keyboard Folio koja ujedno omogućava unos teksta putem ugrađene tipkovnice i optičkog TrackPointa.


VIŠE O TEMAMALenovotabletMikronisThinkPad
Povezano