Ona živi u stanu od samo 12 kvadrata, evo kako to izgleda

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.11.2019.

0

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Službeno je – ovo je najmanji dom koji smo ikada posjetili! Zakorači u njega i pogledaj što je potrebno za dobar život u mikrostanu u središtu grada.

"Uvijek mi je smiješna reakcija ljudi kada kažem da živim u prostoru veličine 12 kvadratnih metara! No i u tom prostoru imam gotovo sve što mi je potrebno", otkrila je Rhianna, fotografkinja koja se preselila iz Australije da bi živjela i radila u Milanu prije dvije godine. Svoj je peterosobni obiteljski dom zamijenila manjim. "Život u manjem stanu zapravo je održiviji. Koristite manje, kupujete manje, a pri tome ste i svjesniji svojih odabira."

Kada je Rhianna prilagodila svoje dnevne rutine tako da pristaju u prostor, otkrila je da su određene stvari jednostavnije u manjem domu. "Moj partner ovdje boravi polovicu tjedna. Zajedno kuhamo, no zapravo to nije tako stresno kako se čini. Sve je nadomak ruke. Zapravo je ovdje puno lakše i čistiti – dovoljna su dva sata da se očisti cijeli stan. Nije li to sjajno?"

Stilistica interijera: Ashlyn Gibson

Stilistica interijera: Ashlyn Gibson

Rhianna radi postizanja ravnoteže u stanu koristi kombinaciju otvorenih i zatvorenih rješenja za odlaganje. Vrata elementa visokog sjaja skrivaju nered i reflektiraju svjetlost radi stvaranja dojma većeg prostora, dok radne površine i police omogućuju skretanje pozornosti na vlastitu osobnost – tako što izlaže fotografije i razglednice, pa čak i šareno posuđe.

Rhianna

Rhianna

Da bi radila pametnije, Rhianna je prigrlila pokret digitalnih nomada. "Život u malom domu u gradu ima smisla. Postoje brojni prostori za zajednički rad koje mogu posjetiti i u njima provesti vrijeme. Rad u digitalnom okruženju znači da je sve prijenosno. Mogu raditi za svojim radnim stolom (koji je ujedno i blagovaonski stol), na dnevnom krevetu ili u različitim kafićima svaki dan u tjednu."

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

"Pronalazim brojne načine za isključivanje tehnologije, iako kao freelancer uvijek razmišljam o novom projektu. Vrijeme provedeno na malom balkonu uz knjigu zaista mi pomaže. Tamo držim i sklopive stolice na kojima mogu sjediti satima bez mobitela i računala i samo uživati u priči. Partner mi se nekada pridruži pa na balkonu nešto pojedemo i nazdravimo prije prave večere."


VIŠE O TEMAMAIKEAuređenje domainterijeri
Povezano